avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate soso84

Activitate soso84

Incadrarea faptei in litera legii lipseste....sunt trecute 2 articole care ar putea fi si din Legea pentru Protectia Maternitatii.
De asemenea, am observat ca institutia de care apartine Agentu Constatator este trecuta gresit, conform site-ului oficial al IPJ.
Asa cum am spus, este o chestiune de principiu, daca am gresit accept sa fiu sanctionat, nu am nici o problema cu acest lucru....dar sa fiu sanctionat ad-literam dupa lege, cu respectarea intru-totul a dispozitiilor legale in vigoare iar agentul constatator sa completeze complet si corect documentele.
Eu ca si Dvs, cu titulatura de cetateni, nu putem depune o cerere la Primaria localitatii de resedinta si sa scriem in ea "In atentia Spitalului Judetean ...... " Ni se va cere sa o refacem deoarece nu va fi luata in considerare.
Asa si agentul constatator....a emis un PV in numele unei institutii care nu exista in mod oficial.
Art 102 alin 3 lit e precizeaza sanctiunea care se aplica
ART. 102
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a urmatoarelor fapte:
e) depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv si pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic

Art 101/1/18 la fel se refera la sanctiunea care se aplica:

-pentru nerespectarea prevederilor art 25 lit B.

Nu contest corectitudinea mentionarii acestor 2 articole.

Contest corectitudinea completarii procesului verbal de constatare prin omiterea/ nementionarea clara si fara echivoc in spiritul legii a prevederilor legale incalcate.

Orice document de acest gen trebuie completat in mod corect si complet de catre agentul constatator.

Judecatorul, cand da o sentinta, uita sa scrie temeiul legal in baza caruia a luat decizia?
Doar da sentinta si atat?!

Nu contest fapta in sine, da...am avut viteza de 106 km/h dar modul in care Agentul si-a facut datoria este unul total neprofesionist. In acea postura el ar trebui sa stie cum se completeaza corect un PV.
Buna ziua,
Am primit o amenda pentru depasirea vitezei in localitate insotita de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile. De asemenea am primit avertisment pentru faptul ca nu am avut asupra mea permisul de conducere.
In Procesul Verbal de Contraventie agentul a trecut la rubrica Acte Normative pentru amandoua abaterile doar OUG, fara a scrie care act normativ stabileste cele 2 fapte ca si contraventii.
Din ce m-am documentat pentru depasirea vitezei este HG 1391/2006 iar pentru permis este OUG 195/2002 Republicata.
Credeti ca am sanse intr-o contestatie avand ca motiv neincadrarea faptelor in temeiul legal si necompletarea corespunzatoare si conform normelor a PV?
De asemenea as mai vrea sa mentionez ca in PV, in cazul absentei unui martor asistent, agentul de politie este obligat sa scrie motivarea pentru absenta martorului, conform legii.

PS. Nu contest fapta......dar mi s-ar parea normal ca agentii de politie sa intocmeasca PV-urile in mod corect deoarece reprezinta sarcina de serviciu obligatorie prin fisa postului.

Multumesc anticipat pentru raspuns