avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate Avatar10

Activitate Avatar10

@raluk0207
Multumesc pentru raspuns si sugestie.
Nu este vorba de comoditate. si nu am spus ca nu o vom face in curand succesiunea, doar am aratat ca cu costurile a 2 succesiuni nu mai ecomisesti in intregime acei 1% (impozitul catre stat).
Multumesc pentru raspunsul promt!

Dupa un calcul prealabil taxa notariala in momentul de fata este aproape. 0,5% din valarea imobilului, deci cu 2 succesiuni nu se va mai face economie de 1% (impozit catre stat) ci ramane de economisit doar cca. 0,5.%.
Buna seara!
Tatal meu a decedat anul trecut. Mama este inca in viata si suntem 2 frati.. Intrebarea este daca este obligatoriu prin lege sa facem succesiunea acum sau o putem face succesiunea si mai tarziu dupa ce ne va parasi si mama? Mentionez ca ne intelegem foarte bine si nici o parte dintre noi nu are vreo pretentie extra de la succesiune si ne-am gandit sa nu facem succesiunea de 2 ori (acum dupa tata si mai tarziu si dupa mama) daca nu este obligatorie. Bunul care intra in succsiune este un apartament de bloc cu 2 camere. Asa stiu ca prin lege se acorda o scutire de la impozitul datorat catre stat (1% din valoarea imobilului) daca succesiunea se face in termen de 2 ani de la deces.. In cazul in care am face doar o singura succesiune dupa ce ne va parasi,si mama cum se va lua in considerare acest aspect de 2 ani pentru scutire impozit catre stat, adica vom mai beneficia de aceasta scutire daca vom face atunci succesiunea in termen de 2 ani de la decesul celui de al doilea parinte?
Multumesc anticipat!