avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmin Popescu

Activitate Cosmin Popescu

Răspuns la discuția Excludere la plata APIA - spetã
Bună.
Eu am şi calitatea de jurist (pe lângă cea de coproprietar) al unei ferme agricole aflată în aceeaşi situaţie.
Din cauza identificării greşite a unor parcele societatea a fost exclusă de la plata subvenţiilor pe suprafaţă aferente anului 2007. Mai interesant este că iniţial localizarea parcelelor a fost corect efectuată dar apoi pentru a ieşi din situaţia supradeclarărilor, administratorul societăţii a modificat declaraţiile privind identificările, urmând ca la a treia modificare să revină la primul amplasament. Această peripeţie a fost cauzată de angajaţii APIA care tot au mutat solicitanţii (evident la figurat) în scopul aranjării situaţiei pe hârtie şi nu neapărat în raport cu situatia reala de pe teren.

Presupunând că ii actionam in contencios aş fi încântat să găsim nişte articole de lege, prin care să putem demonstra că
au o culpă în neacordarea plăţilor. Credeţi-mă că am căutat în toate actele normative referitoare la funcţionarea APIA şi la plăţile directe pe suprafaţă şi nu am găsit nici măcar un indiciu...

Aplicarea sancţiunilor şi controalele sunt foarte exact reglementate şi nu se pot contesta.

Nu se regăseşte nicăieri un text cu valoare juridică în care să apară obligaţia Agenţiai APIA de a ajuta fermierii la identificarea suprafeţelor lucrate şi la redactarea cererilor de plată.

Fermierii semnează pe proprie răspundere orice cerere, modificare a acesteia sau localizare a parcelelor...

E ca şi cum am vrea să dăm în judecată judecătorul care nu ne-a ajutat să câştigăm un proces....

Dacă aş găsi un text de lege în sensul în care personalul APIA are obligaţia să ajute, să consilieze fermieriii la întocmirea cererilor aş câştiga. În cazul meu un angajat a scris personal o cerere prin care solicitam mutarea în altă parcelă (bloc fizic pentru cunoscători)

Aştept sugestii!

Sugestii?