Puțin s-a schimbat situația.
În urma ideilor sugerate de ynocentta, referitoare la balcon, am studiat mai atent documentele. Cu toate că sunt toate avizele, certificat de urbanism, etc, nu am găsit înscrierea în Cartea funciară a balconului. Așadar, acum se înțelege de ce apartamentul a fost vândut fără balcon, pt că a fost luat în calcul contractul vechi și intabularea veche.
ynocentta, dvs ne-ați dat ideea că balconul, în situația în care ar fi fost înscris în Cartea funciară, trebuia să fie vândut laolaltă cu apartamentul. Multe aprecieri.
Mă gândesc la faptul că intabularea va trebui să fie făcută astfel încât să fie inclus și balconul, apoi poate se va intocmi o Anexă la contractul de vânzare-cumpărare pt a adăuga și suprafața balconului. În ceea ce privește garajul, cred că se va întocmi un alt contract.
V-am rugat să-mi dați un model de Act adițional și de Anexă pt că am vrut să mă documentez. Între timp am văzut model de Act adițional. Poate aveți un model de Anexă.
Am înțeles că nu se poate face un act adițional unui contract de vânzare-cumpărare. Voi vedea ce vom discuta la notar. Chiar dacă nu vă vine să credeți, atât balconul, cât și garajul au autorizație de construire cu concesiunea terenului aferent pe perioada duratei construcțiilor amintite.
Vă rog să îmi spuneți unde pot găsi modele de Anexă la contract de vânzare-cumpărare și Act adițional?
Aveți cumva un Model de Act adițional pt Contract de vânzare-cumpărare?
Din câte am citit, actul adițional poate face modificări contractului de vânzare-cumpărare, pe când anexa nu modifică în niciun fel contractul.
Multe aprecieri pt sfaturi.
Da, citind răspunsul dvs , într-adevăr un act adițional la contractul de vânzare, care face transferul dreptului de proprietate, ar fi cel mai nimerit.
Repet, balconul și garajul au toată documentația.
Faceți minuni prin discuțiile care se poartă, prin sfaturile pe care le dați, astfel încât cei care nu au experiență să ia decizia cea mai bună.
Tot respectul din partea mea.
Da, balconul are autorizație de construire și are inscrierea în cartea funciară. Tot ce s-a construit s-a construit legal, cu toate documentele aferente.
Multe aprecieri pt promptitudine.
Atunci când s-a făcut vânzarea apartamentului, proprietarul a omis să îi spună notarului că trebuie incluse balconul și garajul. Astfel prețul plătit a fost considerat de către notar ca fiind doar pentru apartamentul pus în vânzare.
Ruda mea nu dorește refacerea vechiului contract, ci ar vrea să știe dacă balconul și garajul pot intra în proprietatea ei fără modificarea vechiului contract.
Din câte ați scris, acest lucru se poate printr-o altă vânzare sau (preferăm noi) printr-o donație.
Aș vrea să-mi întăriți convingerea că cele două imobile se pot dona/vinde fără modificarea contractului de vânzare a apartamentului.
Bună seara!
Vă prezint următoarea situație. Cineva din familie a cumpărat un apartament, dar din neatenție, nu s-a inclus în contractul de vânzare-cumpărare un balcon construit prin alipire la apartamentul despre care v-am vorbit. Înțelegerea între părți, atunci când s-a făcut vânzarea, includea atât balconul construit, cât și un garaj. După vanzarea-cumpărarea apartamentului, ambele părți și-au dat seama că balconul și garajul nu au fost incluse.
Întrebarea mea este: Cum ar fi mai bine ca balconul și garajul promise să intre în proprietatea rudei care a cumparat apartamentul?
Ne-am gândit că o variantă amiabilă ar fi un contract de donație fără sarcină a balconului și a garajului. Actualul proprietar este de acord ca cele 2 imobile să intre în proprietatea celui care a cumpărat apartamentul.
Vă rog să îmi spuneți dacă vechiul contract de vânzare-cumpărare al apartamentului, prin adaugarea proprietatii asupra balconul, se va modifica, se va reface, sau va rămâne nemodificat?