avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui apartament

Bună seara!
Vă prezint următoarea situație. Cineva din familie a cumpărat un apartament, dar din neatenție, nu s-a inclus în contractul de vânzare-cumpărare un balcon construit prin alipire la apartamentul despre care v-am vorbit. Înțelegerea între părți, atunci când s-a făcut vânzarea, includea atât balconul construit, cât și un garaj. După vanzarea-cumpărarea apartamentului, ambele părți și-au dat seama că balconul și garajul nu au fost incluse.
Întrebarea mea este: Cum ar fi mai bine ca balconul și garajul promise să intre în proprietatea rudei care a cumparat apartamentul?
Ne-am gândit că o variantă amiabilă ar fi un contract de donație fără sarcină a balconului și a garajului. Actualul proprietar este de acord ca cele 2 imobile să intre în proprietatea celui care a cumpărat apartamentul.
Vă rog să îmi spuneți dacă vechiul contract de vânzare-cumpărare al apartamentului, prin adaugarea proprietatii asupra balconul, se va modifica, se va reface, sau va rămâne nemodificat?
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
Lili2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:04, 17 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multe aprecieri pt promptitudine.
Atunci când s-a făcut vânzarea apartamentului, proprietarul a omis să îi spună notarului că trebuie incluse balconul și garajul. Astfel prețul plătit a fost considerat de către notar ca fiind doar pentru apartamentul pus în vânzare.
Ruda mea nu dorește refacerea vechiului contract, ci ar vrea să știe dacă balconul și garajul pot intra în proprietatea ei fără modificarea vechiului contract.
Din câte ați scris, acest lucru se poate printr-o altă vânzare sau (preferăm noi) printr-o donație.
Aș vrea să-mi întăriți convingerea că cele două imobile se pot dona/vinde fără modificarea contractului de vânzare a apartamentului.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
Lili2022, utilizator
Alipirea nu e act de proprietate.
Deci nu exista "balconul a fost construit prin alipire".
Exista autorizație de construire?
Exista documentație cadastrala actualizata cu balconul, fata de cea inițială?
Da, balconul are autorizație de construire și are inscrierea în cartea funciară. Tot ce s-a construit s-a construit legal, cu toate documentele aferente.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2022
Lili2022, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca balconul era edificat cu parcurgerea procedurii legale si se afla notat la ocpi,automat in actele vanzatorului aparaea si balconul
Daca balconul a fost executat fara fprme legale nu poate face obiectul unei tranzactii legale
Referitor la garaj ,vanzatorul daca detine documente legale care sa ateste calitatea d eproprietar,atunci se pot incheia acte de transmitere drept d eproprietate prin act aditional la contractul de vanzare cumparare bun imobil
Pentru simplificarea tranzactiei este necesar ca vanzatorul sa detina documente legale care sa ateste calitatea de proprietar asupra balconului si garajului

Alte discuții în legătură

Inscriere initiala cadastru AlexandraMaria_87 AlexandraMaria_87 Buna ziua, Deoarece doresc sa contractez un credit imobiliar, am depus la banca in vederea obtinerii avizului juridic, documentele pt imobilul pe care ... (vezi toată discuția)
Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)