avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Inscriere initiala cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Inscriere initiala cadastru

Buna ziua,

Deoarece doresc sa contractez un credit imobiliar, am depus la banca in vederea obtinerii avizului juridic, documentele pt imobilul pe care doresc sa il achizitionez (teren intravilan si constructie) si s-au solicitat mai multe informatii/documente suplimentare.

1. Act de alipire si dezlipire.
Acest lucru deoarece terenul are la baza 4 documente de proprietate intocmite in perioada 1994-1999 (1 cvc pt 40mp, 1 contract de schimb pt 32mp (din cei 40mp achizitionati anterior), 1 cvc pt 63mp, 1 cvc pt 62mp).
- act de dezlipire pt cei 40mp din care s-a facut un schimb pt cei 32mp;
- act de alipire pt toate suprafetele de teren.
In extrasul de carte funciara sunt trecute toate actele de proprietate si nu s-a solicitat act de alipire, acesta neefind necesar la prima inscriere.
Va rog sa ma ajutati cu art. si legea in care este precizat acest lucru.

2. Invaliditate act de proprietate
In primul cvc s-au achizitionat 40mp de la un proprietar care avea acea suprafata dobandita prin reconstituirea dreptului de proprietate conform pv de punere in posesie din 1992 eliberat de Comisia pentru aplicarea legii fondului funciar al localitatii. Astfel se precizeaza de juristul bancii ca actul este invalid deoarece nu reprezinta titlu de proprietate pv-ul de punere in posesie mentionat mai sus, conform legii fondului funciar 18/1991.
Va rog sa imi precizati daca acest act este valabil din pdv juridic, el fiind acceptat in prealabil la OCPI.

3. Diferenta suprafata constructie intre acte
In vederea intabularii constructiei mi s-a solicitat certificat de edificare al cladirii de la Primarie si s-au efectuat masuratorile de catre o persoana autorizata in vederea intocmirii releveului. Astfel, in documentatia cadastrala imobilul apare cu o suprafata construita la sol de 111mp si o suprafata construita desfasurata de 356mp, iar in certificatul de atestare a edificarii constructiei apare cu o suprafata construita la sol de 135,29mp si suprafata construita desfasurata de 349,89mp.
Acest lucru se datoreaza faptului ca acest certificat s-a eliberat in baza procesului de receptie al lucrarii si autorizatiei de construire (in care initial era prevazuta constructia unui garaj care nu a mai fost realizata). Inscrierea in cartea funciara s-a efectuat in baza masuratorilor actuale, precizand ca certificatul de edificare confirma că edificarea construcţiilor s-a efectuat conform autorizaţiei de construire şi că există proces- verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.
Juristul bancii a precizat ca trebuie rectificate documentele (in speta certificatul de atestare a edificarii cladirii) deoarece nu trebuie sa existe diferente. Persoana autorizata care a intocmit documentatia a precizat ca inscrierea se efectueaza in baza masuratorilor actuale si nu a autorizatiei de construire.
Va rog sa imi precizati daca este corect intocmita documentatia imobilului privind suprafetele.

Multumesc anticipat pentru sprijinul oferit.



Alte discuții în legătură

Corectie cote / suprafețe gresite in intabulare VIAA VIAA Buna ziua! Rugăm suport pentru rezolvarea următoarei situații: [b]1. Imobil:[/b] a. Suntem proprietarii unui apartament dobandit prin CVC pe legea ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte constructie adi_pva adi_pva In anul 2014 am construit o locuinta, anexe etc. pe teren proprietate personala. Terenul este in extravilanul orasului. Am facut cerere la UAT pentru ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ili47 ili47 Exista conventie intre doi parteneri,unul are terenul si tot pe numele lui s-a aprobat autorizatia de a construi 3 case. partenerul al doilea a finantat ... (vezi toată discuția)