avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui apartament

Bună seara!
Vă prezint următoarea situație. Cineva din familie a cumpărat un apartament, dar din neatenție, nu s-a inclus în contractul de vânzare-cumpărare un balcon construit prin alipire la apartamentul despre care v-am vorbit. Înțelegerea între părți, atunci când s-a făcut vânzarea, includea atât balconul construit, cât și un garaj. După vanzarea-cumpărarea apartamentului, ambele părți și-au dat seama că balconul și garajul nu au fost incluse.
Întrebarea mea este: Cum ar fi mai bine ca balconul și garajul promise să intre în proprietatea rudei care a cumparat apartamentul?
Ne-am gândit că o variantă amiabilă ar fi un contract de donație fără sarcină a balconului și a garajului. Actualul proprietar este de acord ca cele 2 imobile să intre în proprietatea celui care a cumpărat apartamentul.
Vă rog să îmi spuneți dacă vechiul contract de vânzare-cumpărare al apartamentului, prin adaugarea proprietatii asupra balconul, se va modifica, se va reface, sau va rămâne nemodificat?
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
Lili2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:04, 17 August 2022
Ați spus că ați înțeles ca nu se poate face act adițional la contractul de vânzare. Și nici anexă.
Apoi, tot dvs cereți model?
Puțin s-a schimbat situația.
În urma ideilor sugerate de ynocentta, referitoare la balcon, am studiat mai atent documentele. Cu toate că sunt toate avizele, certificat de urbanism, etc, nu am găsit înscrierea în Cartea funciară a balconului. Așadar, acum se înțelege de ce apartamentul a fost vândut fără balcon, pt că a fost luat în calcul contractul vechi și intabularea veche.
ynocentta, dvs ne-ați dat ideea că balconul, în situația în care ar fi fost înscris în Cartea funciară, trebuia să fie vândut laolaltă cu apartamentul. Multe aprecieri.
Mă gândesc la faptul că intabularea va trebui să fie făcută astfel încât să fie inclus și balconul, apoi poate se va intocmi o Anexă la contractul de vânzare-cumpărare pt a adăuga și suprafața balconului. În ceea ce privește garajul, cred că se va întocmi un alt contract.
V-am rugat să-mi dați un model de Act adițional și de Anexă pt că am vrut să mă documentez. Între timp am văzut model de Act adițional. Poate aveți un model de Anexă.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta va întrebasem și eu inițial: dacă aveți autorizație de construire și dacă aveți documentația cadastrala reactualizata.
Ca dacă le aveați, aveați și balconul intabulat.
Ați spus că aveți tot.
Se pare ca nu.
Și tot nu înțelegeți ca nu se încheie niciun act adițional. Nicio anexa.
Ca nu adăugăm bunuri după bunul plac la o vânzare inițială.
Ci...facem alta vânzare. Încă una, separat, distinct.
Pentru ca acum se transmite un alt bun, un balcon care va fi individualizat cu un număr cadastral distinct.
Iar dvs insistați și insistați cu anexe.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu toate că sunt toate avizele, certificat de urbanism, etc, nu am găsit înscrierea în Cartea funciară a balconului.

Toate avizele si certificatul de urbanism nu tin loc de autorizatie de construire, chiar este mentionat expres pe C.U. ca acest document nu da dreptul de a construi. In plus fata de A.C. ar fi trebuit sa aveti procesul verbal de receptie la finalizarea lucrarilor si certificatul de edificare emis de autoritatea locala.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2022
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Inscriere initiala cadastru AlexandraMaria_87 AlexandraMaria_87 Buna ziua, Deoarece doresc sa contractez un credit imobiliar, am depus la banca in vederea obtinerii avizului juridic, documentele pt imobilul pe care ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)