avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui apartament

Bună seara!
Vă prezint următoarea situație. Cineva din familie a cumpărat un apartament, dar din neatenție, nu s-a inclus în contractul de vânzare-cumpărare un balcon construit prin alipire la apartamentul despre care v-am vorbit. Înțelegerea între părți, atunci când s-a făcut vânzarea, includea atât balconul construit, cât și un garaj. După vanzarea-cumpărarea apartamentului, ambele părți și-au dat seama că balconul și garajul nu au fost incluse.
Întrebarea mea este: Cum ar fi mai bine ca balconul și garajul promise să intre în proprietatea rudei care a cumparat apartamentul?
Ne-am gândit că o variantă amiabilă ar fi un contract de donație fără sarcină a balconului și a garajului. Actualul proprietar este de acord ca cele 2 imobile să intre în proprietatea celui care a cumpărat apartamentul.
Vă rog să îmi spuneți dacă vechiul contract de vânzare-cumpărare al apartamentului, prin adaugarea proprietatii asupra balconul, se va modifica, se va reface, sau va rămâne nemodificat?
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2022
Lili2022, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:04, 17 August 2022
Multe aprecieri pt sfaturi.
Da, citind răspunsul dvs , într-adevăr un act adițional la contractul de vânzare, care face transferul dreptului de proprietate, ar fi cel mai nimerit.
Repet, balconul și garajul au toată documentația.
Faceți minuni prin discuțiile care se poartă, prin sfaturile pe care le dați, astfel încât cei care nu au experiență să ia decizia cea mai bună.
Tot respectul din partea mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2022
Lili2022, utilizator
Aveți cumva un Model de Act adițional pt Contract de vânzare-cumpărare?
Din câte am citit, actul adițional poate face modificări contractului de vânzare-cumpărare, pe când anexa nu modifică în niciun fel contractul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2022
Lili2022, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se face niciun act adițional.
Nu exista acte adiționale la vânzări. Ce se menționează în contract, aia se vinde.
Pentru alte bunuri, se încheie un contract distinct.
Însă eu ma îndoiesc profund ca având autorizație de construire și toate formele legale, balconul a fost omis din contractul de vânzare.
Ar fi apărut cu totul în documentația cadastrala, făcând corp comun cu apartamentul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2022
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alipirea nu constituie titlu de proprietate
Daca balconul era edificat cu parcurgeerea procedurii legale,automat exista notat la cartea funciara cand se transmite dreptul de proprietate pentru bun imobil,intra inclusiv balconul
Repet pentru orice fel de transmitere drept de proprietate ,vanzatorul are obligatia sa prezinte documente legale care sa ateste calitatea de proprietar asupra bunului pe care intentioneaza sa il instraineze


Am înțeles că nu se poate face un act adițional unui contract de vânzare-cumpărare. Voi vedea ce vom discuta la notar. Chiar dacă nu vă vine să credeți, atât balconul, cât și garajul au autorizație de construire cu concesiunea terenului aferent pe perioada duratei construcțiilor amintite.
Vă rog să îmi spuneți unde pot găsi modele de Anexă la contract de vânzare-cumpărare și Act adițional?

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Inscriere initiala cadastru AlexandraMaria_87 AlexandraMaria_87 Buna ziua, Deoarece doresc sa contractez un credit imobiliar, am depus la banca in vederea obtinerii avizului juridic, documentele pt imobilul pe care ... (vezi toată discuția)
2 cf teren si casa bia66 bia66 Buna ziua!Am un teren proprietate si o casa consruita pe acel teren insa am 2 cf-uri unul pe casa si altul pe taren;imi spuneti va rog frumos daca trebuie ... (vezi toată discuția)