avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Activitate IulianaNecula

Activitate IulianaNecula

Se poate face asta si in cazul in care intabularea nu este gata?

raluk0207 a scris:

Nu, nu poate.
Antecontractul este o promisiune de vânzare între doua persoane, a unui bun, la un anumit preț și pana la un anumit termen.
Aveți posibilitatea sa va adresați instantei și sa solicitați pronunțarea unei hotărâri care sa tina loc de contact de vânzare.

Buna ziua.

Am urmatoarea situatie. Am incheiat un antecotract pentru un apartament care trebuia sa fie predat in luna martie 2022 la cheie si contractul sa se faca in iulie 2022 . In antecontract aveam o clauza care permite posibilitatea prelungirii in mod gratuit cu 3 luni ceea ce inseamna pana in luna septembrie. Dezvoltatorul m a contactat sa mi spuna ca daca procesul de intabuleaza dureaza mult timp nu-mi mai vinde apartamentul., in conditiile in care initial am fost informata ca locul de parcare va costa dublu in prima instanta, lucru cu care am fost de acord. Avansul dat este de 30%, ma tot amana sa mi spuna daca imi mai vinde apartamentul sau nu pe principiul ca cineva din primarie ii va estima candva cand e gata cu intabularea si in functie de asta se hotaraste daca imi vinde apartamentul sau imi da banii inapoi. Recent am aflat ca trebuie sa se faca receptia la transformatorul electric abia.. Tin sa mentionez si faptul ca deja o parte din vecini s au mutat, ei fiind cei care au platit integral , eu urmand sa ofer diferenta prin credit ipotecar. Prin iulie mi a predat cheia si mie spunandu mi sa mi dau comanda de mobila si mai apoi sa mi spuna de cresterea locului de parcare si apoi de faptul ca intabularea poatea lua mai mult si eu diferenta de bani pot sa o achit dupa ce au toate actele pentru a putea face cererea de credit si ca nu poate astepta 1 an jumatate sa I dau eu toti banii. Imi puteti spune cum ar trebui sa procedez, avand in vedere ca si termenul de 30 sept fost depasit?
Va multumesc.
Buna ziua.
Am o intrebare referitoare la un antecontract de vazare cumparare apartament care a expirat la data de 30.06.2022. Acum eu am cerut dezvoltatorului sa prelungim termenul insa acesta mi a raspuns in schimb ca vrea sa imi dubleze pretul locului de parcare in conditiile in care in antecontract scrie exact cat costa. Este legal asa ceva ? Ar putea sa mi bage asta in actual aditional de prelungire? Ce conditie ar trebui sa am in antecontract ca legal dezvoltatorul sa-mi poata ridica pretul din punct de vedere legal? Ce ar trebui sa fac?