avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un antecontract de vazare ...

Buna ziua.
Am o intrebare referitoare la un antecontract de vazare cumparare apartament care a expirat la data de 30.06.2022. Acum eu am cerut dezvoltatorului sa prelungim termenul insa acesta mi a raspuns in schimb ca vrea sa imi dubleze pretul locului de parcare in conditiile in care in antecontract scrie exact cat costa. Este legal asa ceva ? Ar putea sa mi bage asta in actual aditional de prelungire? Ce conditie ar trebui sa am in antecontract ca legal dezvoltatorul sa-mi poata ridica pretul din punct de vedere legal? Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:02, 18 Octombrie 2022
Nu, nu poate.
Antecontractul este o promisiune de vânzare între doua persoane, a unui bun, la un anumit preț și pana la un anumit termen.
Aveți posibilitatea sa va adresați instantei și sa solicitați pronunțarea unei hotărâri care sa tina loc de contact de vânzare.
Parereti sa aveți dreptate.
Se poate rezolva în instanță dacă aveți dreptate.
Meegeti cu actele la avocat.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
dvs aveti o promisiune de vanzare, insa la un anumit termen, de ce nu ati rspectat acel termen ? Dvs cereti schimbare unei date ale promisiunii, eu cred ca poate si el conditiona.
Se poate face asta si in cazul in care intabularea nu este gata?

raluk0207 a scris:

Nu, nu poate.
Antecontractul este o promisiune de vânzare între doua persoane, a unui bun, la un anumit preț și pana la un anumit termen.
Aveți posibilitatea sa va adresați instantei și sa solicitați pronunțarea unei hotărâri care sa tina loc de contact de vânzare.

Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament predat, dar cu vânzare întârziată din cauza întârzierii intabulării florin135135 florin135135 Am încheiat o promisiune de vânzare - cumpărare, in calitate de promitent cumpărător și mi s-a predat imobilul, dar constructorul a întârziat cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in 2022 am cumparat un apartament (84 k) pe care l-am ... Androis Androis Buna seara, In 2022 am cumparat un apartament(84k) pe care l’am achitat integral in baza unui antecontract de vc, la care am achitat tva 5% conf normelor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog răspuns pentru următoarea situatie: am facut ... Andra Floarea Andra Floarea Buna ziua,va rog răspuns pentru următoarea situatie: am facut promisiune de vanzare-cumparare cu un dezvoltator in 02.2021 pentru un imobil de 68mp si ... (vezi toată discuția)