avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Activitate Kalman88

Activitate Kalman88

Va multumesc frumos!
Buna ziua,

Se poate da demisia din concediu medical si carantina?
Daca nu, ce lege interzice acest lucru?

Va multumesc in avans!
Buna ziua

Am o problema la care am nevoie de ajutorul dvs.
Seful meu vrea sa imi imputa diferentele din gestiune in valoare de 18.000 de lei. Conform functiei mele, eu sunt cel responsabil cu gestiunea la firma si am si semnat la preluarea ultimei gestiuni. In schimb este primul meu job la care am aceasta responsabilitate si nu mi s-a facut niciun instructaj la cum se face gestiunea.
Exista vreo posibilitate ca sa imi poata imputa legal toata suma respectiva, considerand ca salariul meu este de numai 4000 de lei?
In codul muncii la articolul Articolul 169 este mentionat ca:
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
(4) Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.

Astept un raspuns. Multumesc
Buna ziua

Mi-am dat demisia din postul de manager de hotel si am un preaviz de 45 de zile. Am comunicat angajatorului ca voi respecta preavizul, dar mi-a trimis un email ca firma renunta la previzul meu.
Intrebarea mea este: Care este metoda legala de a renunta la preavizul unui angajat? Am o clauza in contract ca daca plec din preaviz trebuie sa platesc angajatorului suma de 21000 de lei, deci nu vreau sa plec din preaviz doar pentru ca mi s-a cerut printr-un email.

Va multumesc in avans pentru raspuns.