avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua Am o problema la care am nevoie de ajutorul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua Am o problema la care am nevoie de ajutorul dvs. Seful ...

Buna ziua

Am o problema la care am nevoie de ajutorul dvs.
Seful meu vrea sa imi imputa diferentele din gestiune in valoare de 18.000 de lei. Conform functiei mele, eu sunt cel responsabil cu gestiunea la firma si am si semnat la preluarea ultimei gestiuni. In schimb este primul meu job la care am aceasta responsabilitate si nu mi s-a facut niciun instructaj la cum se face gestiunea.
Exista vreo posibilitate ca sa imi poata imputa legal toata suma respectiva, considerand ca salariul meu este de numai 4000 de lei?
In codul muncii la articolul Articolul 169 este mentionat ca:
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
(4) Retinerile din salariu cumulate nu pot depasi in fiecare luna jumatate din salariul net.

Astept un raspuns. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 8 August 2022
Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie imputare say say Are cineva un model de decizie de imputare si in baza caror acte normative se intocmeste, in afara de procesul-verbal de constatare a prejudiciului? (vezi toată discuția)
Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna efectuat in plus.cum se retine? oanaboro oanaboro buna ziua,puteti sa ma ajutati si pe mine sa lamuresc o problema?lucrez pe salarizare si intampin dificultati la retinerea banilor pe concediul de odihna ... (vezi toată discuția)