avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Activitate Zeno Daniel Sustac

Activitate Zeno Daniel Sustac

Răspuns la discuția Medierea conflictelor in civil
Aveti dreptate, avem nevoie de timp....de ani buni. :( Si evident, de o modificare a legii medierii, a codurilor de procedura, a mentalitatii justitiabililor si juristilor etc
Totusi, raman increzator in tot ceea ce inseamna ADR. :)
Răspuns la discuția Medierea conflictelor in civil
In ianuarie 2008 am realizat un "research" (publicat pe www.medierea.ro) cu privire la castigurile realizate de catre mediatori, avand ca baza de pornire site-ul Mediate.com, cel mai important site despre mediere din lume.

Conform unui articol publicat de Geoff Sharp (mediator din Noua Zeelanda), castigul mediu anual al unui mediator din SUA este de 66.800 $. Tariful orar oscileaza intre 100 $ si 250 $. Costurile unei medieri se situeaza la sub 10% din costurile unui proces.

Victoria Pynchon (mediator american) sustine ca mediatorii realizeaza venituri cel putin egale cu cele ale avocatilor. Astfel, un mediator cu experienta de 4-7 ani realizeaza pe an venituri care variaza intre 50.000 $ si 100.000 $.

In Europa exista in majoritatea tarilor legislatie cu privire la mediere:

Austria: [ link extern ]

Finlanda: [ link extern ]

Ungaria: [ link extern ]

Bulgaria: [ link extern ]

Slovacia: [ link extern ]

Moldova: [ link extern ] >

Anul acesta a fost adoptata DIRECTIVA 2008/52/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 21 mai 2008 privind anumite aspecte ale medierii în materie civilă și comercială: [ link extern ]
Răspuns la discuția Medierea conflictelor in civil
Ma bucura interesul avocatilor pentru mediere!=D>

Este evident faptul ca implementarea institutiei medierii in sistemul juridic romanesc nu se poate realiza decat cu sprijinul corpului profesional al avocatilor. Dezbaterile de pana acum, denota interesul avocatilor pentru mediere. Fie ca o recomanda, fie ca o contesta, interesul exista!:)

Am gasit insa pe forum textul unor articole fara indicarea sursei.:O

Articolele sunt urmatoarele:

Avantajele medierii pentru avocati
- av. Sustac Zeno Daniel,
Link: [ link extern ]

10 motive pentru a alege medierea
- av. Sustac Zeno Daniel,
Link: www.avocatnet.ro/content/art...
Răspuns la discuția O noua prezentare a forumului
Excelenta noua "fata" a forumului.=D>
Răspuns la discuția Propunere categorie noua in forum
Adminul dovedeste reale calitati de mediator.:D
Acest gen de conflict se preteaza solutionarii prin mediere. Am mediat genul acesta de dispute iar rezultatele au fost foarte bune. Va sugerez sa contactati centrul local de mediere cu atat mai mult cu cat INCA medierea este gratuita.
Răspuns la discuția Propunere categorie noua in forum
Aveti dreptate.:">
Am cautat in forum cuvantul cheie "CEDO" iar rezultatele m-au indus in eroare. Voi deschide in cadrul sectiunii indicate un subiect de discutie pe tema aceasta.:D
Răspuns la discuția Propunere categorie noua in forum
Corect! "Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului" imi pare insa o denumire cam lunga....Denumirea exacta ramane la latitudinea echipei Avocatnet.ro. Subiectul este de mare interes.:)
Exista o multitudine de hotarari pronuntate de CEDO impotriva Romaniei sau a altor state din Uniune pe marginea carora pot avea loc discutii interesante.;)
Propun deschiderea unei categorii principale in forum intitulata CEDO. Este de actualitate si prezinta un interes deosebit.
Daca cunosti dosarul, normal e sa verifici ce acte noi s-au depus.
Daca dosarul ti-e necunoscut trebuie citit de la inceput. Preferabil nu doar o singura data!
Eu insist pe incheierile de sedinta, mai exact ce dispune instanta la fiecare termen. Nu de putine ori am observat ca partile nu s-au conformat dispozitiilor din incheierile de sedinta.