Stimate moderator, Andrei andreigrigoriu . Aveti dreptate ca legea interzice ingradirea cotei indivize si asociatia poate reclama . Eu am postat ieri o situatie similara. Ideea este ca eu am cumparat apartm cu gradina si o bucata din gradina este cu cota indiviza datorita faptului ca se afla sub consola blocului. gradina ingradita --> automat si bucata aia de cota indiviza ingradita. Doar ca asa am cumparat direct de la dezvoltator. Dezvoltatorul a depus la contractul de vanzare cumparare o anexa prin care toti cei cu cota indiviza sa stie acest lucru. Apoi la Nota de receptie scrie acest lucru tot de catre dezvoltator. Intr-un final am intrat in posesia locatiei cu gradina ingradita dar care contine o bucata de cota indiviza.
In cazul asta s-ar mai putea ridica cineva cu pretentii? Ca nu pot sa fiu numit Parat pentru ca eu am dat banul si asa am cumparat si s-a notat in anexa de la CVC si in nota de receptie de catre dezvoltator . Cu toate ca s-a trezit dupa 3 ani cineva sa bata apropouri .
mersi
andreigrigoriu a scris:
Stimat forumist,
Se poate iniția o acțiune de către asociația de proprietari, prin care, în principal, să se ceară desființarea construcției, și, eventual, cu un capăt subsidiar privind autorizarea reclamantei să desființeze construcția, pe cheltuiala pârâtului.
Notificați-l, mai înainte, pentru a o desființa pe cale amiabilă.
Cu stimă.