avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate dcatenv

Activitate dcatenv

Răspuns la discuția teren in cota indiviza
Stimate moderator, Andrei andreigrigoriu . Aveti dreptate ca legea interzice ingradirea cotei indivize si asociatia poate reclama . Eu am postat ieri o situatie similara. Ideea este ca eu am cumparat apartm cu gradina si o bucata din gradina este cu cota indiviza datorita faptului ca se afla sub consola blocului. gradina ingradita --> automat si bucata aia de cota indiviza ingradita. Doar ca asa am cumparat direct de la dezvoltator. Dezvoltatorul a depus la contractul de vanzare cumparare o anexa prin care toti cei cu cota indiviza sa stie acest lucru. Apoi la Nota de receptie scrie acest lucru tot de catre dezvoltator. Intr-un final am intrat in posesia locatiei cu gradina ingradita dar care contine o bucata de cota indiviza.

In cazul asta s-ar mai putea ridica cineva cu pretentii? Ca nu pot sa fiu numit Parat pentru ca eu am dat banul si asa am cumparat si s-a notat in anexa de la CVC si in nota de receptie de catre dezvoltator . Cu toate ca s-a trezit dupa 3 ani cineva sa bata apropouri .
mersi


andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,

Se poate iniția o acțiune de către asociația de proprietari, prin care, în principal, să se ceară desființarea construcției, și, eventual, cu un capăt subsidiar privind autorizarea reclamantei să desființeze construcția, pe cheltuiala pârâtului.

Notificați-l, mai înainte, pentru a o desființa pe cale amiabilă.

Cu stimă.


Răspuns la discuția teren in cota indiviza
.
Poate cineva sa atraga atentia si sa dea in judecata un locatar in cazul in care are ingradita o parte de cota indiviza? Si locatarul sa fie fortat sa isi strice perimetrul primit 100% asa de la dezvoltator?
Stiu.. legea zice ca nu este voie sa se ingradeasca spatiu cu cota indiviza.

Dar situatia din teren sta 100% in felul urmator si doresc sa fie analizata strict situatia asa cum este relatata mai jos:

In urma cu 3 ani s-a construit blocul si dezvoltatorul a vandut un apartament cu gradina , dar o mica parte din gradina se afla sub consola blocului. Legea i-a interzis dezvoltatorului ca ce se afla sub proiectia consolei blocului sa fie cuprins in cadastru cu numar cadastral.
Asa ca dezvoltatorul a facut curtea 100% ca in planul de constructie. Curtea delimitata cu gard. Doar ca in cadrul curtii o parte este cu numar cadastral si o parte cu cota indiviza (proiectia de sub consola).

La semnarea contractelor de vanzare-cumparare la notar, dezvoltatorul a atasat o nota la contracte prin care toti care au cote indivize vor lua la cunostinta ca acele zone sa fie aferente celor indicati in acte.
La receptia apartamentului in nota de receptie se indica ca acea curte este delimitata cu gard intre vecini si bloc (automat cota indiviza reiese ca se afla imprejmuita)
In concluzie, locatarul a cumparat apartament cu gradina. gradina ingradita cu gard si in cadrul ei se afla o cota indiviza. Asa s-a vandut si predat de catre dezvoltator.

Acum, dupa 3 ani, s-a infiintat asociatia de proprietari si s-a trezit un vecin sa faca "glume" ca este ilegal ceea ce are respectivul locatar (ca are cota indiviza in curte ingradita). Doar ca fix acel vecin care a facut acele glume a fost in zona in perioada de constructie a blocului si stie cum a stat situatia din teren.

Revenind, o astfel de situatie poate sa fie atacata si locatarul sa fie pagubit? mai ales ca el asa a cumparat de la dezvoltator si dezvoltatorul a adaugat respectivele note in diferite hartii.

Multumesc anticipat!