avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate Radu190

Activitate Radu190

Răspuns la discuția Custodia copilului in concubinaj
Buna seara domnule avocat, da figurez ca tata, si totodata fata e pe numele meu de familie.
Si da,asa este,fosta concubina nu are un domiciliu stabil,cât am fost impreuna de 3 ani a stat la mine,..bineînțeles că în acest timp am mai avut certuri..a plecat cu copii la mama sa, ma înșelat mergând de la mama sa la alt barbat(schimbând iar domiciliu,..Pana a revenit inapoi.. eu iertando mereu pentru fata)
Da,eu revin in tara maine,si asa aici nU am avut mult timp decât câteva săptămâni...Dar din cauza fostei..pentru ce face in continuare am decis să merg acasă si sa incerc sa fac ceva ca să pot avea fetița la mine.
Va rog sa.mi spuneti dacă puteți ce sa fac,unde trebuie sa merg prima dată,si unde trebuie sa formulez cererea pentru exercitarea autorității părintești?
Va multumesc..!
Adrian ALBU a scris:

Ca o primă chestiune, figurați în certificatul de naștere al copilului ca tată ?
Dacă da, va trebui formulată o cerere având ca obiect exercitarea autorității părintești asupra copilului, stabilirea locuinței copilului la dvs și obligarea mamei la plata unei pensii de întreținere. Aveți șanse ca locuința copilului să fie stabilită la dvs, având în vedere faptul că mama are o existență cu dezechilibre din punct de vedere material, locativ, etc, iar dvs puteți să asigurați copilului garanții mai mari, dar este esențial să reveniți în țară.

Răspuns la discuția Custodia copilului in concubinaj
Multumesc domnule avocat. Asa voi proceda, Dar as dori sa mai știu dacă obțin custodie comună,inseamna ca fata va locui si la mine, si la fosta concubina..?,sau vom avea in continuare drepturi amândoi la fetița.?
Ca să obțin custodia totală, nu am nici o sansa ??

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Faptul ca ea are un iubit nu va ajuta la proces.
Incercati sa va găsiți avocat care sa va scoată un program de vizita cât mai larg.
Custodie comuna veți obține.



Răspuns la discuția Custodia copilului in concubinaj
Multumesc frumos de raspuns.!
Dar in cazul in care ea deja să băgat intr.o altă relatie, si ia fata după ea tot timpul,sau pleaca la acel bărbat...ce pot face in privinta asta,..deoarece eu o cunosc destul de bine pe fosta,..si fetita.poate asista la scene indecente(adulter) cu acea persoana...care pe viitor o vor afecta...nu e prima dată care se întâmplă asta .Iar fetița este pe numele meu,...si nu pot accepta să trăiască asa intr.un mediu indecent.

Marinela Zapciroiu a scris:

Bună ziua! Dacă nu vă înțelegeți cu mama fetei trebuie să introduceți o cerere de chemare în judecată prin care să solicitați autoritate părintească comună, stabilirea domiciliului copilului (fie la mamă, fie la dvs, aspect ce reiese în urma unei discuții în amănunt - cu privire la intențiile dvs de viitor, locuință, etc). De regulă instanțele stabilesc domiciliul copilului la mamă (condițiile mai bune nu sunt neapărat un motiv determinant pentru instanță în vederea stabilirii domiciliului copilul la dvs), însă în ceea ce privește autoritatea părintească (custodia în termeni populari) regula este în sensul celei comune.

Răspuns la discuția Custodia copilului in concubinaj
Normal ca ma întorc peste câteva zile, doar nu am domiciliul în străinătate ,si nici nu stau mult de obicei.
Deci pot să fac ceva in privinta asta ?

gi-jane2 a scris:

Aveti sanse f mici sa castigati ca fata sa locuiasca la dvs.
Banuiesc ca va intoarceti sa locuiti in tara ca altfel, chiar nu aveti vreo sansa.

Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema.
Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care acum 2 ani a rezultat o fetiță,practic noi am avut 3 ani in total împreună,fetița făcând acum in august 2 ani.,problema e ca nu mai sunt cu mama fetei deoarece ma parasit,iar recent deja e intr.o altă relatie,..probleme au fost si înainte cât a stat la mine,ma înșelat de mai multe ori.,ajung chiar să facă adulter cu o altă persoană, asta in timp ce eu am fost in strainatate la munca,.Si in prezent sunt din nou la munca de 3 saptamani,timp în care concubina a mers să locuiască la mama sa. Practic a locuit la mine iar eu am întreținut totul,plus ca ea mai are un copil de 4 ani din alt concubinaj...Dar de 1 saptamana am aflat ca intr.o zi a plecat de acasa de la mama sa fără să știe nimeni să se vadă deja cu un alt bărbat,presupun ca noul"iubit" ...Ea are 20 de ani iar eu 23. ..dar nu mai pot continua asa. As vrea sa obtin custodia fetiței sau să se ia o decizie în privința asta. Ce pot face in continuare,deoarece nu doresc să.l las fata dansei,mai ales ca umbla in acest fel,si ia fata după ea...ca la un acord nu pot ajunge cu ea,..nu vrea să.mi lase fata mie de buna voie.,mai ales că eu am condiție mult mai bună față de unde locuiește ea.
Va rog spune.mi ce pot face in continuare pe cale legală și dacă este posibil să obțin custodia fetei sau macar custodie comună.