Buna seara domnule avocat, da figurez ca tata, si totodata fata e pe numele meu de familie.
Si da,asa este,fosta concubina nu are un domiciliu stabil,cât am fost impreuna de 3 ani a stat la mine,..bineînțeles că în acest timp am mai avut certuri..a plecat cu copii la mama sa, ma înșelat mergând de la mama sa la alt barbat(schimbând iar domiciliu,..Pana a revenit inapoi.. eu iertando mereu pentru fata)
Da,eu revin in tara maine,si asa aici nU am avut mult timp decât câteva săptămâni...Dar din cauza fostei..pentru ce face in continuare am decis să merg acasă si sa incerc sa fac ceva ca să pot avea fetița la mine.
Va rog sa.mi spuneti dacă puteți ce sa fac,unde trebuie sa merg prima dată,si unde trebuie sa formulez cererea pentru exercitarea autorității părintești?
Va multumesc..!
Adrian ALBU a scris:
Ca o primă chestiune, figurați în certificatul de naștere al copilului ca tată ?
Dacă da, va trebui formulată o cerere având ca obiect exercitarea autorității părintești asupra copilului, stabilirea locuinței copilului la dvs și obligarea mamei la plata unei pensii de întreținere. Aveți șanse ca locuința copilului să fie stabilită la dvs, având în vedere faptul că mama are o existență cu dezechilibre din punct de vedere material, locativ, etc, iar dvs puteți să asigurați copilului garanții mai mari, dar este esențial să reveniți în țară.