avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Activitate Liviur83

Activitate Liviur83

Bună seara, soția este internată de azi cu copilul de 8 ani în spital pentru o operatie , are dreptul la concediu medical acordat din spital conform Legii nr 179/ 2023? Va mulțumesc
Tată vrea sa îmi de tot ce are pe numele meu ,însă e corect și moral sa poate locui în casa pana la decesul ei dar fără sa aibă drept copii ei
Ma leg mai mult de copii ei deoarece chiar dacă pățește ceva tata pe ea nu pot sa o dau chiar asa afara din casa,totuși au stat 20 de ani împreună. Pe mine ma interesează sa nu aibă dreptul copii ei la moștenirea mea după decesul ei. . Presupun ca se poate specifica în donație un paragraf prin care sa rezulte ..are voie sa stea în casa dar după decesul ei totul sa revină mie. Va mulțumesc
Pentru ca donația sa respecte rezerva succesorala a soției ce ar trebui specificat sau precizat în acte
Legal orice act se ataca asta sunt constien. Insa donația sau vazarea-cumpărarea unui bun de la tata la fiu pentru a nu aparține copiilor celei de a 2 soții trebuie sa fie cea care nu ar avea câștig de cauza ...din ce am citit donația este cea mai ieftina din punct de vedere material, ar avea câștig de cauza niște persoane care nu au nici o treaba cu moștenirea mea?
Pentru a nu putea fi atacata decizia de nimeni cea mai buna varianta este donarea sau vânzare-cumpărare. As dori si cea mai comvenabila varianta .Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Mulțumesc pentru răspuns. Pentru mine nu e necesar sa întru în posesia imediat. Eu dores ca după decesul tatălui sa nu aibă parte sotia sau copiii ei. Dacă se face testamentul sotia din a 2 casatorie sau copiii au dreptul sa l conteste dacă este făcut de tatăl meu prin notar ?
Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ieftina și sigura pentru a nu beneficia copii soției de a 2? Sau vânzare cumpărare?
Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsuri.
Înainte de căsătorie cu a 2 soție a moștenit o casa+pământ de la părinții lui , după căsătorie a 2 soție a vrut sa I dea o bucata de pământ pt a fa e casa unul din copii...însă ea a fost deșteaptă și a trecut pământul pe copilul ei . Adică ea nu are nimic pe numele ei totul e trecut pe copil. Atunci dacă ea are dreptul la 1/4 din ce are tata, după decesul ei nu ar trebui sa am și eu parte la acei 1/4 ca și copii ei? Sau acei 1/4 revine doar băiatului ei.
După moartea mamei, Tatăl a moștenire it 1/4din ce avea mama -din aceasta moștenire are dreptul cea de a 2 soție? Și după decesul ei și copii ei? Sau îmi revine doar mie?