In aceeasi situatie ma gasesc si eu, dar nu exista asociatie pe scara unde locuiesc. Presupun ca dv. puteti da in judecata asociatia (chestie de durata, care implica costuri).
Buna ziua, cazul meu: 6 apart. pe o scara, nu avem asociatie de propr. De vreo 50 ani, NU SE DA CHITANTA PENTRU SUMELE INCASATE; fondul de reparatii s-a cheltuit pentru diverse lucrari, dar nu pentru reparatia acoperisului, care s-a deteriorat cu timpul (blocul e din anii '50). Ghinionul meu e ca podul casei e deasupra mea, si prin placa de beton (sau ce-o fi !) trece apa de ploaie, care provine din acoperisul deteriorat (cu panta de 45 grade). Pretul reparatiei e imens, vecinii se spala pe maini, tot aud " sa strangem bani" ..... dar banii stransi in fondul de reparatii sunt folositi aiurea. Nu e o suma mare, e o picatura in ocean fata de pretul reparatiei capitale a acoperisului (montare tigla metalica). Iata o situatie in care existenta unei asociatii de proprietari ar fi fost benefica - practic, traim in devalmasie !!