avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate dumitru135

Activitate dumitru135

Noi avem intr-un contract aceasta clauza in contextul in care firma de administrare vrea ne oblige sa avem 20 de ani contract cu ea.:

In cazul in care proprietarii apartamentelor din Condominiu se vor constitui in Asociatie de proprietari, Asociatia se va subroga SC. ... SRL In vederea subrogării, nu va mai fi nevoie de nici o alta formalitate, prezentul contract tinand loc de vot de aprobare in cadrul Adunarii generale a asociatiei.

Este legala?
Liliana Gradinaru a scris:

Asociatia inseamna proprietarii, deci proprietarii aleg administratorul etc.
Referitor la clauza, e de stiut cum anume e formulata, in ce parte a contractuluim, daca exista un indiciu temporar, daca si ce spun si ceilalti proprietari, cati au astfel de clauze, daca ati incercat negocierea etc.
Dupa mine, ea nu poate produce prea multe efecte. Totusi, nu are mare relevanta ca e trecut doar numele societatii, asta nu anuleaza clauza, insa poate ca acea clauza sa fie lipsita de efecte in functie de ce tip de clauza este: de obligatie, declarativa, informativa etc. Se obliga vreuna dintre parti la ceva? Si daca da, pentru ce perioada si la ce anume?
mergeti la OPC si la un avocat cu clauza aceea.
Credeam ca a apus timpul in care se formau astfel de obligatii prin contractele de vanzare, ele erau in voga prin 2008 si anii dinainte/dupa, recent nu am mai auzit de tampeniile astea de clauze... nu inteleg cum v-au prins cu clauza aceea acolo, de ce nu ati intrebat care e relevanta firmei care asigura administrarea imobilului, cum de n-ati citit un forum, nu ati discutat cu vreun vecin...
Va spun asta pentru ca simplu de eliminat clauza azi, in comparatie cu acum cativa ani...

Buna ziua!
Am incheiat o promisiune vanzare-cumparere a unui apartamenrt din care, la solicitarea mea, dezvoltatorul imobiliar a eliminat clauza cu privire la obligativitatea incheierii unui contract de administrare a blocului cu valabilitate de 20 de ani cu firma dezvoltatorului. Avand in vedere ca vecinii au aceasta clauza in promisiuni si o vor avea in contractele de vanzare-cumparare voi fi nevoit sa ma supun majoritatii cu privire la administrarea blocului. Intrebarea mea este daca in acest context as putea totusi sa nu semnez un contract pe 20 de ani, ci pe perioada nedeterminata, de exemplu?

PS. Daca veti spune ca prin infiintarea asociatiei de proprietari se poate decide anularea contractul, sa stiti ca in contract este prevazuta subrogarea asociatiei catre firma de administrare, contractul tinand loc de vot in Adunarea Generala. Apropo, este legala aceasta clauza?