avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Tert in contract vanzare cumparare apartament si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Tert in contract vanzare cumparare apartament si administrare imobil

Buna ziua,

Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si am o problema legata de administrare.
In contractul de vanzare cumparare, vanzatorul-investitor, persoana fizica, a trecut o clauza referitoare la administrarea imobilului.
S-a notat faptul ca "administrarea va fi facuta de SC X SRL", fara ca acest X sa fie identificat altfel decat prin nume (respectiv fara CUI, J, adresa si altele), fara ca din partea acestui X sa semneze cineva contractul de vanzare cumparare.

Intrebarile ar fi:

1. este aceasta clauza legala? are ce cauta un tert intr-un contract de v-c?
2. daca este legala, avand in vedere ca respectiva firma la acea data nu era autorizata ca administrator de imobile, clauza poate fi considerata nula?
3. daca niciuna din primele 2 intrebari nu reprezinta o solutie, avand in vedere ca in contractul de v-c aceea e o clauza intre vanzator si cumparator, poate fi ea impusa Asociatiei de Proprietari care s-a constituit?

Ce solutii am pentru a trece peste aceasta clauza?

Problema consta in faptul ca ni se impune o taxa de administrare aberanta, de 5-6 ori mai mare decat alte oferte pe care le avem deja.

Daca totusi Asociatia va semna contractul, cu aceste tarife aberante, ca proprietar, pot da in judecata Asociatia pentru ca a actionat impotriva intereselor proprietarilor? E si aici o problema, respectivul investitor are si conducerea Asociatiei, nu direct, pentru ca i-am explicat ca nu e legal.
Cel mai recent răspuns: dumitru135 , utilizator 11:05, 24 August 2022
Intr-un contract de vanzare-cumparare partile pot negocia si convenii asupra clauzelor ce urmeaza sa le semneze
In conditiile in care contractul nu are clauza de termen,respectiv nu precizeaza nici firma de administrare si nici momentul de cand aceasta obtine autorizatiile necesare functionarii,clauza este legala-nu contravine niciunei dispozitii in vigoare
Concret care este interesul pentru a trece peste respectiva clauza initial asumata contractual ?
Este situatie care o puteti solutiona fie prin mediator ,fie direct in instanta de judecata
Contractul precizeaza firma, am denumit-o eu simplu X, dar o identifica doar prin nume.
Am sa va rog sa recititi atent ce am scris, daca doriti sa ma ajutati, problema e chiar la "parti". Ce sa caute un tert intr-un contract de vanzare-cumparare? Daca eu vand apartamentul, ce se intampla cu respectiva clauza?

Am scris deja care este interesul, taxa aberant de mare.
Fireste, contractul este doar intre vanzator si cumparator.
Blocul inteleg ca s-a constituit in asociatie de proprietari dar administratorul se poatea schimba de la an la an. Firma de administrare presteaza niste servicii ocazionale.


Asociatia s-a constituit abia acum, iar vanzatorul, persoana fizica, incearca sa ne impuna firma X ca si administrator, pe baza clauzei din contractul de V-C.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
Adriantot, moderator
Puneti intrebarea in scris si la protectia cumparatorului.
Poate au si acestia o parere mai avizata...

Ne tineti si pe noi la curent cu rezolvarea.

Alte discuții în legătură

Incheiere contract administrare asociatie proprietari danadom38 danadom38 Buna ziua, Noi,proprietarii dintr-un bloc nou,care face parte dintr-un ansamblu rezidential,ne-am constituit Asociatie de Proprietari,incepand cu ... (vezi toată discuția)
Drepturile unei persoane care a vandut apartamentul cu clauza de uzufruct baratannamaria baratannamaria Am vandut apartamentul cu act de vanzare cumparare cu,clauza de uzufruct.Doresc sa stiu care sunt drepturile mele in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive contract vanzare-cumparare incheiat cu dezvoltator danadom38 danadom38 Subiect: Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare incheiate cu dezvoltatorul Noi,proprietarii dintr-un bloc nou, la achizitionarea apartamentelor,am ... (vezi toată discuția)