avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incheiere Contract Administrare Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incheiere Contract Administrare Asociatie proprietari

Buna ziua,

Noi,proprietarii dintr-un bloc nou,care face parte dintr-un ansamblu rezidential,ne-am constituit Asociatie de Proprietari,incepand cu 03.2017.
La achizitionarea apartamentelor,am semnat fiecare un contract de vanzare cumparare prin care am fost de acord ca dezvoltatorul sa administreze 10 ani imobilul, printr-o firma agreata de acesta,chiar si dupa infiintarea asociatiei.
Dupa infiintarea asociatiei ,am solicitat dezvoltatorului si firmei agreate de acesta,precum si altor firme, Oferta de administrare imobil si incheierea contractului de administrare cu asociatia,asa cum prevede legea 230/2007.
Dezvoltatorul si firma de administrare ne ignora cu desavarsire ,ca si cum nu am exista ca asociatie,nu ne raspund in nici un fel ,bazandu-se pe clauza din contractul de vanzare-cumparare.
Ce se poate face intr-o situatie de acest gen,cand dezvoltatorul ignora prevederile Legii 230/2007si a normei de aplicare ? Putem incheia contract de administrare cu o alta firma ?

Va multumim.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2017
danadom38, utilizator
Cel mai recent răspuns: danadom38 , utilizator 11:24, 17 Iulie 2017
Dv la infiintarea asociatiei de proprietari va aflati deja sub puterea conventiei cu dezvoltatorul sa administreze 10 ani imobilul, printr-o firma agreata de acesta,chiar si dupa infiintarea asociatiei.
Sa intelegem ca dupa infiintarea asociatiei ati inteles sa reveniti asupra clauzei asumate fata de dezvoltator?
Analizati contractul incheiat cu dezvoltatorul si vedeti daca exista clauze pentru renuntarea reziliere contract de administrare imobil

Nu am incheiat niciun contract de administrare cu dezvoltatorul,nici individual (in afara de clauzele din contractul de vc),nici ca Asociatie de Proprietari.

Clauza de renuntare exista in contractul de vc numai in favoarea dezvoltatorului.
Individual,la incheierea contractului de vanzare -cumparare nu ni s-a prezentat nicio oferta de administrare,absolut nicio cifra,asa cum s-a angajat printr-o alta clauza din contractul de vanzare-cumparare.

Practic ,nu contam absolut deloc in fata dezvoltatorului .Acesta administreaza printr-o firma care face parte din grupul sau de firme.
Comitetul nu are nicio putere de decizie in privinta firmei de administrare,a avizarii listelor de plata,nu este consultat in nicio privinta,etc.

Noi,ca Asociatie, dorim sa avem putere de decizie,sa beneficiem de drepturile conferite de legea 230/2007,de aceea vrem sa stim ce se poate face.

Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
danadom38, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive contract vanzare-cumparare incheiat cu dezvoltator danadom38 danadom38 Subiect: Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare incheiate cu dezvoltatorul Noi,proprietarii dintr-un bloc nou, la achizitionarea apartamentelor,am ... (vezi toată discuția)
Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare incheiate cu dezvoltatorul danadom38 danadom38 Noi,proprietarii dintr-un bloc nou, la achizitionarea apartamentelor,am semnat fiecare un contract de vanzare cumparare prin care am fost nevoiti sa fim de ... (vezi toată discuția)
Tert in contract vanzare cumparare apartament si administrare imobil alexmc alexmc Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si am o problema legata de administrare. In contractul de vanzare cumparare, vanzatorul-investitor, ... (vezi toată discuția)