avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare incheiate cu dezvoltatorul

Noi,proprietarii dintr-un bloc nou, la achizitionarea apartamentelor,am semnat fiecare un contract de vanzare cumparare prin care am fost nevoiti sa fim de acord ca dezvoltatorul sa administreze 10 ani imobilul(intr-o clauza)si cel mult 10 ani(intr-o alta clauza) printr-o firma agreata de acesta,chiar si dupa infiintarea asociatiei,altfel am fi pierdut avansul dat de fiecare dintre noi.
In momentul acesta,chiar daca ne-am infiintat Asociatie de Proprietari,si
am solicitat dezvoltatorului si firmei agreate de acesta,Oferta de administrare imobil si incheierea contractului de administrare cu asociatia,asa cum prevede legea 230/2007,dezvoltatorul si firma de administrare ne ignora cu desavarsire ,ca si cum nu am exista ca asociatie,nu ne raspund in nici un fel ,bazandu-se pe clauza din contractul de vanzare-cumparare.

Ce se poate face intr-o situatie de acest gen,este ANPC abilitat sa solicite in instanta declararea celor doua clauze ca fiind abuzive ,pentru a putea fi administrati de o firma care sa tina seama de hotararile asociatiei?

Va multumim.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2017
danadom38, utilizator

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive contract vanzare-cumparare incheiat cu dezvoltator danadom38 danadom38 Subiect: Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare incheiate cu dezvoltatorul Noi,proprietarii dintr-un bloc nou, la achizitionarea apartamentelor,am ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract administrare asociatie proprietari danadom38 danadom38 Buna ziua, Noi,proprietarii dintr-un bloc nou,care face parte dintr-un ansamblu rezidential,ne-am constituit Asociatie de Proprietari,incepand cu ... (vezi toată discuția)
Tert in contract vanzare cumparare apartament si administrare imobil alexmc alexmc Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc nou si am o problema legata de administrare. In contractul de vanzare cumparare, vanzatorul-investitor, ... (vezi toată discuția)