avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauze abuzive contract vanzare-cumparare incheiat cu ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauze abuzive contract vanzare-cumparare incheiat cu dezvoltator

Subiect: Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare incheiate cu dezvoltatorul

Noi,proprietarii dintr-un bloc nou, la achizitionarea apartamentelor,am semnat fiecare un contract de vanzare cumparare prin care am fost nevoiti sa fim de acord ca dezvoltatorul sa administreze 10 ani imobilul(intr-o clauza)si cel mult 10 ani(intr-o alta clauza) printr-o firma agreata de acesta,chiar si dupa infiintarea asociatiei,altfel am fi pierdut avansul dat de fiecare dintre noi.
In momentul acesta,chiar daca ne-am infiintat Asociatie de Proprietari,si
am solicitat dezvoltatorului si firmei agreate de acesta,Oferta de administrare imobil si incheierea contractului de administrare cu asociatia,asa cum prevede legea 230/2007,dezvoltatorul si firma de administrare ne ignora cu desavarsire ,ca si cum nu am exista ca asociatie,nu ne raspund in nici un fel ,bazandu-se pe clauza din contractul de vanzare-cumparare.

Ce se poate face intr-o situatie de acest gen,este ANPC abilitat sa solicite in instanta declararea celor doua clauze ca fiind abuzive ,pentru a putea fi administrati de o firma care sa tina seama de hotararile asociatiei?

Va multumim.

Alte discuții în legătură

Ref. clauze abuzive contracte vanzare-cumparare incheiate cu dezvoltatorul danadom38 danadom38 Noi,proprietarii dintr-un bloc nou, la achizitionarea apartamentelor,am semnat fiecare un contract de vanzare cumparare prin care am fost nevoiti sa fim de ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract administrare asociatie proprietari danadom38 danadom38 Buna ziua, Noi,proprietarii dintr-un bloc nou,care face parte dintr-un ansamblu rezidential,ne-am constituit Asociatie de Proprietari,incepand cu ... (vezi toată discuția)
Administrare impusa prin semnarea contractului de vanzare cumparare genoveva123 genoveva123 Sunt intr-un complex residential nou, la semnarea contractului de vanzare ni s-a impus clauza prin care timp de minim 5 ani vom avea ca administrator o firma a ... (vezi toată discuția)