avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen 112

Activitate Carmen 112

Buna seara. Vreau sa dau o garsoniera in chirie. Care sunt pasii care tb urmați ptr a fi totul legal?
Mulțumesc

Magazinul de Credite a scris:

Presupun ca faceti referire la achizitia unui imobil prin credit ipotecar/Noua Casa.
In mare problema se pune asa:
Daca imobilul pe care urmeaza sa il achizitionati prin intermediul unui credit este evaluat la mai putin decat pretul pe care dumneavoastra il achitati vanzatorului, banca nu va mai achita 85% (sau 95% in cazul creditului Noua Casa) din pretul de vanzare ci 85% (95% Noua casa) din pretul stabilit in urma evaluarii imobilului.
Exemplu:
Vanzatorul doreste 100000 euro pe imobil:
1. Evaluarea ar fii de 100000 euro, banca finanteaza 85% adica 85000 euro echivalent in lei;
2. Evaluarea iese la 75000 euro ( nu va strambati ca au fost destule cazuri) dar in continuare vanzatorul doreste 100000 euro pe imobil, banca finanteaza 85% din pretul evaluat (75000 euro) adica 63750 EURO echivalent in lei, iar diferenta de 36250 euro se poate achita fie inainte ( prin ante-contract sau anexa la cel existent) fie la data semnarii contractului de vanzare.

Mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dacă termenul de predare nu e stipulat în contract încheiați măcar o înțelegere ,acord sub forma unei hârtii de mana/,înscris sub semnătura privata care poate fi folosit într un proces..

Bună ziua. Dacă proprietarul apartamentului dorește să mai locuiască o lună în apartament după ce s-a făcut plata de catre bancă ( el si-a luat un alt apart si mai are până termina renovarea) cum pot proceda ptr a fi totul legal si sa nu mă trezesc că mă lasă cu datorii la întreținere atunci când pleacă ?
Dacă apart pe care doresc sa-l cumpăr este evaluat la un pret mai mic diferenta de bani pe care tb sa o achit tb plătită înainte de contractul de vanzare-cumparare sau in momentul contractului cand banca ii virează banii in contul proprietarului?
Răspuns la discuția Evaluare apartament
Eu am facut deja un antecontract de vanzare - cumparare unde am dat 500€( dna de la agenție mi-a spus că nu vor fi pb si mi-am pus increderea in dansa dar apoi am mai citit informații pe net si mi - am pus un semn de intrebare). Urmează ca apart sa fie evaluat. La evaluare mi se va spune că imobilul nu poate fi acceptat sau dupa ce dosarul va fi trimis la FNGCIMN pentru analiza? Ideea e ca dosarul să fie trimis la FNGCIMM tb sa dau un avans de 5% si nu vreau sa fiu in situatia sa plătesc avansul iar apoi sa mi se respingă dosarul...macar sa pierd doar banii ptr evaluare nu si cei 5%

ynocentta a scris:

Atat timp cat exista diferente de compartimentare intre documente si realitate,evident dosarul nu va fi acceptat de catre banca
Solutia consta in acea ca proprietarul sa intre in legalitate sa notifice la ocpi modificarea executata

Bună seara. Dacă doresc să cumpăr un apart prin prima casă iar proprietarul are peretele( cel care desparte sufrageria de balcon ) därâmat pot avea probleme la evaluare? Peretele nu era de rezistență iar aceasta modificare nu se regăsește în cadastru.