avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Evaluarea imobilului la un pret mai mic
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Evaluarea imobilului la un pret mai mic

Dacă apart pe care doresc sa-l cumpăr este evaluat la un pret mai mic diferenta de bani pe care tb sa o achit tb plătită înainte de contractul de vanzare-cumparare sau in momentul contractului cand banca ii virează banii in contul proprietarului?
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
Carmen 112, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen 112 , utilizator 19:06, 19 Septembrie 2022
Presupun ca faceti referire la achizitia unui imobil prin credit ipotecar/Noua Casa.
In mare problema se pune asa:
Daca imobilul pe care urmeaza sa il achizitionati prin intermediul unui credit este evaluat la mai putin decat pretul pe care dumneavoastra il achitati vanzatorului, banca nu va mai achita 85% (sau 95% in cazul creditului Noua Casa) din pretul de vanzare ci 85% (95% Noua casa) din pretul stabilit in urma evaluarii imobilului.
Exemplu:
Vanzatorul doreste 100000 euro pe imobil:
1. Evaluarea ar fii de 100000 euro, banca finanteaza 85% adica 85000 euro echivalent in lei;
2. Evaluarea iese la 75000 euro ( nu va strambati ca au fost destule cazuri) dar in continuare vanzatorul doreste 100000 euro pe imobil, banca finanteaza 85% din pretul evaluat (75000 euro) adica 63750 EURO echivalent in lei, iar diferenta de 36250 euro se poate achita fie inainte ( prin ante-contract sau anexa la cel existent) fie la data semnarii contractului de vanzare.
Mulțumesc

Magazinul de Credite a scris:

Presupun ca faceti referire la achizitia unui imobil prin credit ipotecar/Noua Casa.
In mare problema se pune asa:
Daca imobilul pe care urmeaza sa il achizitionati prin intermediul unui credit este evaluat la mai putin decat pretul pe care dumneavoastra il achitati vanzatorului, banca nu va mai achita 85% (sau 95% in cazul creditului Noua Casa) din pretul de vanzare ci 85% (95% Noua casa) din pretul stabilit in urma evaluarii imobilului.
Exemplu:
Vanzatorul doreste 100000 euro pe imobil:
1. Evaluarea ar fii de 100000 euro, banca finanteaza 85% adica 85000 euro echivalent in lei;
2. Evaluarea iese la 75000 euro ( nu va strambati ca au fost destule cazuri) dar in continuare vanzatorul doreste 100000 euro pe imobil, banca finanteaza 85% din pretul evaluat (75000 euro) adica 63750 EURO echivalent in lei, iar diferenta de 36250 euro se poate achita fie inainte ( prin ante-contract sau anexa la cel existent) fie la data semnarii contractului de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate ... Torx Torx Buna ziua, Am o promisiune bilaterala de vanzare in calitate de vanzator in care este stipulat pretul vanzarii \"X\" EUR in echivalent lei la cursul BNR din ... (vezi toată discuția)
Întrebare - evaluare imobil la prima casa-subevaluare anirodacilis anirodacilis Buna ziua, Am rugămintea sa imi transmiteți daca evaluatorul la prima casa evaluează suma totala cu care se vinde apartamentul sau suma pe care banca ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament kiki07 kiki07 buna ziua urmeaza sa cumparam un apartament in oradea prin prima casa 4 de la bcr ne-am inteles cu vanzatorul la un 27.000euro,cu 1.500avans.am facut ... (vezi toată discuția)