Am rugămintea sa imi transmiteți daca evaluatorul la prima casa evaluează suma totala cu care se vinde apartamentul sau suma pe care banca ti-o oferă ca si credit,adica 95%?
Aștept un răspuns de la evaluare,si nu mai pot de frica..,de frica de diferența cu câte ar fi subevaluat, dar intreb aici cu speranța ca evaluarea se face pe suma creditată, -avansul meu de 5%.
Din nefericirea mea, am vazut prea târziu valoarea cu care a fost achiziționat imobilul anul trecut, si diferența totala fata de prețul cu are as vrea sa cumpar ar fi de 7000de euro..,chiar daca apartartamentul este complet utilat si mobilat.
Dar din păcatele mele am facut deja antecontractul si am achitat ce 5%.
Aște răspunsul dvs si va Multumesc mult pentru acesta!
Sărbători fericite!
Ps celor ce intenționează sa facă prima casa: nu faceți ca mine,faceți întâi evaluarea si apoi antecontractul.
Toate bune!
Evaluatorul evalueaza imobilul care urmeaza a fi tranzactionat. Banca finanteaza maxim 95% din valoarea pe care o indica evaluatorul. Ce importanta are daca imobilul s-a vandut anul trecut cu 7000 de euro in plus sau minus?
Si in cazul in care reiese o diferența între valoarea evaluată si prețul din antecontractul facut înaintea evaluării, cum ar trebui procedat pentru acoperirea diferentei daca in antecontract apare ca restul de (95%) va fi acoperit de credit bancar prima casa? Odată cu op-ul pe care il face banca fac si eu unul pentru plata diferntei(din subevaluare) sau acest lucru ar trebui menționat intr un adițional la antecontract ?
Faceti un act aditional la antecontrat prin care stabiliti ca din restul de pret suma de XXX se va achita din surse proprii iar restul in suma de XXX prin credit contractat de la banca cutare.
Evaluare apartament
kiki07
buna ziua
urmeaza sa cumparam un apartament in oradea prin prima casa 4 de la bcr
ne-am inteles cu vanzatorul la un 27.000euro,cu 1.500avans.am facut ... (vezi toată discuția)