avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... evaluare apartament
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

evaluare apartament

buna ziua
urmeaza sa cumparam un apartament in oradea prin prima casa 4 de la bcr
ne-am inteles cu vanzatorul la un 27.000euro,cu 1.500avans.am facut antecontract,tot in regula.
intrebarea mea ar fi:
creditul il primesc in functie de evaluarea apartamentului de catre banca,
sau diferenta de plata din antecontract restul de 25.500euro necesari mie pt cumparare.
poate sa fie evaluarea apartamentului mai mica decat cei 27000euro?
care e solutia?
va multumesc ,cristi.Oradea

Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 17:27, 23 Ianuarie 2012
Daca dvs aveti nevoie de 25.500 euro si indepliniti conditiile bancii atat veti si primi cu exceptia situatiei in care valoarea apartamentului este evaluata la o suma mult mai mica decat cea la care v-ati inteles cu vanzatorul caz in care probabil banca va cere garantii suplimentare
Banca finanteaza 95% din valoarea evaluata, dar nu mai mult de 95% din pretul din antecontractul de vanzare-cumparare. Deci daca evaluarea va fi peste 27000 EUR, va va finanta 25650 maxim, daca evaluarea va fi sub 27000 EUR va va finanta 95% din valoarea evaluata. In cele mai multe cazuri evaluarea (cel putin in Oradea) este egala cu pretul pietei, daca va iesi mai jos probabil veti mai putea negocia cu vanzatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract prima casa si recuperare avans florin_pch florin_pch Buna ziua, doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti prin programul Prima Casa. Vreau sa intreb daca in situatia in care ma inteleg cu proprietarul ... (vezi toată discuția)
Achiziționare apartament prin prima casa Catalinaopra Catalinaopra Buna seara!vreau sa achiziționeze un apartament de 45.000€ dr ex.banca imi acorda 45.000+avansul de 5% rezultând un împrumut de 47400€.daca propietarul ... (vezi toată discuția)
Prima casa diminuare credit Genygeny Genygeny Am facut credit si am primit preaprobarea a 23000 euro am gasit apartamentul,am facut antecontractul si am platit avansul ..Dupa evaluarea apartamentului ni ... (vezi toată discuția)