daca locuiesc cu sotul in aceeasi casa si el aduce toate veniturile, eu am doar indemnizatia + alocatia copilului dar din ea o buna parte din bani se duce pe rata unui apartament care este al meu dinainte de casatorie, poate avea pretentia sa platesc din cheltuieli? in idea in care dinainte de casatorie stia de rata respectiva si nu avea pretentia sa achit nimic, dar cand avem certuri si discutii reproseaza ca eu nu platesc. El are o situatie materiala ff buna, nu sta in jumatatea mea de cheltuieli dar face asta doar cand ne certam! indemnizatia de somaj vine abia de o luna, sunt dispusa sa platesc si eu in casa cheltuieli ca asa e normal in viata de familie doar ca putinul cat ramane dupa ce platesc rata cumpar lucruri pentru bebe ( scaun de luat masa, x lucruri) si nu ramane pentru altceva, doar daca as achita cheltuieli dar nu i-as mai cumpara bebelusului. El oricum asigura tot pentru bebelus dar daca am si eu niste banuti sunt fericita sa ii cheltui pentru bebelus cu strictul necesar!
Va multumesc
sunt casatorita si avem un bebe de 4 luni. Sotul are alt copil de 6 ani dintr-o relatie anterioara. Copilul e la mama mai mult dar mai vine si la noi + vacante. Tin la copil, l-am acceptat dar am observat ca sotul ne ignora pe mine si pe bebe cand crlalalt fiu e la noi. Am inteles ca se vad mai rar iar cand e cu el vrea sa recupereze timp.El spune ca mi-i se pare, ca exagerez si apoi nu-mi vorbeste cu zilele plus e agresiv verbal. Ma jigneste si imi spune ca sunt saraca, ca stau pe banii lui si sa merg la lucru, eu fiind in concediu maternal, lucrez de la 18 ani si am muncit pana la nasc. El are o situatie materiala ff buna iar eu depind de indemnizatia+ alocatie. Eu am un apartament cu prima casa in alt oras dar fiind casatoriti locuim in casa lui din alt oras si acolo am domiciliul. As dori sa stiu: daca plec cateva zile in orasul meu natalcu copilul si il anunt ca doresc sa ne calmam, sa rezolvam situatia la rece - se considera parasirea domiciliului? nu vreau sa fug sau sa divortez pana nu dau sanse relatiei dar simt ca nu ma respecta si nu am sanse cu el locuind aproape. Poate plecand ar realiza si el cum sta treaba. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!