avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sunt casatorita si avem un bebe de 4 luni. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sunt casatorita si avem un bebe de 4 luni. Sotul are ...

Buna ziua,

sunt casatorita si avem un bebe de 4 luni. Sotul are alt copil de 6 ani dintr-o relatie anterioara. Copilul e la mama mai mult dar mai vine si la noi + vacante. Tin la copil, l-am acceptat dar am observat ca sotul ne ignora pe mine si pe bebe cand crlalalt fiu e la noi. Am inteles ca se vad mai rar iar cand e cu el vrea sa recupereze timp.El spune ca mi-i se pare, ca exagerez si apoi nu-mi vorbeste cu zilele plus e agresiv verbal. Ma jigneste si imi spune ca sunt saraca, ca stau pe banii lui si sa merg la lucru, eu fiind in concediu maternal, lucrez de la 18 ani si am muncit pana la nasc. El are o situatie materiala ff buna iar eu depind de indemnizatia+ alocatie. Eu am un apartament cu prima casa in alt oras dar fiind casatoriti locuim in casa lui din alt oras si acolo am domiciliul. As dori sa stiu: daca plec cateva zile in orasul meu natalcu copilul si il anunt ca doresc sa ne calmam, sa rezolvam situatia la rece - se considera parasirea domiciliului? nu vreau sa fug sau sa divortez pana nu dau sanse relatiei dar simt ca nu ma respecta si nu am sanse cu el locuind aproape. Poate plecand ar realiza si el cum sta treaba. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Nu, nu este abandon de domiciliu.
Orice cuplu poate sta o perioada despărțit în fapt.
Însă plecarea dvs nu va rezolva mare lucru. Din contra, o sa simtă ca îl puneți sa aleagă între dvs și primul copil, copilul o sa cada drept victima, dvs o sa fiti mama cea vitrega si rea, ceea ce o sa îl inraiasca și mai tare.

Spuneti-i ca o sa plecați strict pe durata vizitei copilului, ca ii lăsați sa petreacă timp împreună.
În felul asta poate va aprecia bunăvoința și nici dvs nu va mai frustrați.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2022
Manuela Rășină, administrator
Nu se consideră părăsire de domiciliu, acest termen fiind oricum unul aberant și lipsit de sens. Totuși, această idee s-a transmis în societate, dar nu este cazul să vă faceți griji.
Referitor la comportamentul soțului, încercați să discutați deschis, nu îi reproșați nimic și ar fi util să mergeți la un psiholog. Poate soțul se simte vinovat, dar ceea ce cred eu că ar calma situația este să-i dați copilului soțului saecini ptr îngrijirea bebelușului și conștientizarea de către acesta a relației speciale dintre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor dupa relatie de concubinaj ..s.i.m.o.n.a.. ..s.i.m.o.n.a.. Buna seara..am cateva nelamuriri..o relatie de concubinaj de 1 an jumatate din care a rezultat un baietel minor (3 luni in prezent) tatal m.a alungat din casa ... (vezi toată discuția)
Divort MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, Desi suntem casatoriti de doar 1 an(maine aniversarea),nu ne nai intelegem. Motivele sunt mai multe. Locuim cu socrii si mama socrului intr-un ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme utilizator58 utilizator58 Buna seara, Sunt casatorita de mai multi ani si impreuna cu sotul avem un copil de 12 ani. Relatia noastra s-a inrautatit si evident urmeaza un divort dar ... (vezi toată discuția)