avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Buna seara,

Sunt casatorita de mai multi ani si impreuna cu sotul avem un copil de 12 ani. Relatia noastra s-a inrautatit si evident urmeaza un divort dar inca nu am inceput procedura.
Impreuna avem o casa si in ultima perioada sotul imi cere insistent sa parasesc locuinta zicandu-mi ca va face tot ce-i sta in putinta pentru ca eu sa nu primesc nimic din bunurile dobandite si ca, copilul sa ramana la el. Eu nu am unde merge deocamdata si nici nu as dori acest lucru fiindca nu vreau sa parasesc copilul dar mi-e teama ca situatia se va inrautati si nu voi avea de ales.
In aceste conditii, daca voi fi nevoita totusi sa plec va fi in dezavantajul meu, adica se va considera parasire de domiciliu, abandon al copilului?
Orice sugestii si sfaturi sunt binevenite, probabil nu am fost foarte clara dar sunt foarte surprinsa si dezamagita de toata situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
utilizator58, utilizator
Daca situatia a devenit insuportabila ( si banuiesc ca da,pentru ca nu e nici o fericire ca partenerul de viata sa te alunge din propria casa, mai ales cand la mijloc este si un copil) si dvs.sunteti hotarata sa procedati la o separare, atunci incercati sa va gasiti o locuinta unde sa aveti conditii optime de trai, luati copilul si plecati.
Dupa aceea, aveti posibilitatea sa formulati actiunea de divort si totodata o ordonanta presedintiala pe calea careia sa solicitati stabilirea locuintei minorului la domiciliul dvs. si a unei pensii de intretinere in favoarea minorului, urmand ca acestea sa fie stabilite provizoriu pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort.
In ambele actiiuni, minorul va fi ascultat de instanta, de aceea este importanta optiunea lui cat si faptul ca el sa ramana in continuare alaturi de dvs.
Dupa aceea, va urma partajul de bunuri comune care inteleg ca se va derula tot pe rolul instantei, pentru ca dupa cum decurg lucrurile din ce spuneti, nu vad sa existe posibilitatea incheierii unui partaj voluntar pe cale notariala., insa cum asta este deja e o situatie indepartata, poate pana atunci lucrurile se vor mai schimba in sensul bun al cuvantului.
In nici un caz nu trebuie sa parasiti casa. Este bun comun si aveti tot dreptul sa locuiti acolo. De asemenea, ati parasi copilul si asta va creaza probleme in ce priveste incredintarea acestuia.
Cum sa plecati din casa? e un bun comun si va poate baga la abandon de domiciliu si familie..mai ales ca nu aveti unde sa va duceti.Nu plecati chiar daca va ameninta,umbla la intimidare.Stiu ca e greu de suportat,dar daca plecati,o sa fiti dezavantaja.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
ContSters325089, utilizator
Plecarea din domiciliu a mamei cu copilul , nu este nici abandon de domiciliu si nici de familie.
@mikylaur - sa indicati si un temei de drept al celor afirmate.
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu as putea sa plec direct cu copilul fiindca evident sotul s-ar opune, eu cred ca nici copilul nu si-ar dori sa plece asa direct si nici eu nu as dori asta momentan deoarece copilul este obisnuit in casa unde locuim, in camera lui, etc. Este destul de mare si nu pot sa-l iau pur si simplu in brate si sa plec cu el, are personalitate, are principii, are o relatie buna cu tatal, etc. dar e totusi inca un minor. Si in plus cred ca e inutil sa spun ca sotul incearca sa atraga copilul de partea lui.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
utilizator58, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort parasire de domiciliu danutza_danyela83 danutza_danyela83 buna ziua as avea si eu o intrebare.in cazul unui divort daca nu am depus inca actele dar plec de acasa impreuna cu copilu minor(precizez ca adresa unde ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Motive obiecte pt abandon de familie clls clls Daca sotia pleaca de acasa si locuieste, impreuna cu copilul minor, in casa mamei ei, se considera abandon de familie? In cazul divortului, cat se tine cont - ... (vezi toată discuția)