avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu probleme

Buna seara,

Sunt casatorita de mai multi ani si impreuna cu sotul avem un copil de 12 ani. Relatia noastra s-a inrautatit si evident urmeaza un divort dar inca nu am inceput procedura.
Impreuna avem o casa si in ultima perioada sotul imi cere insistent sa parasesc locuinta zicandu-mi ca va face tot ce-i sta in putinta pentru ca eu sa nu primesc nimic din bunurile dobandite si ca, copilul sa ramana la el. Eu nu am unde merge deocamdata si nici nu as dori acest lucru fiindca nu vreau sa parasesc copilul dar mi-e teama ca situatia se va inrautati si nu voi avea de ales.
In aceste conditii, daca voi fi nevoita totusi sa plec va fi in dezavantajul meu, adica se va considera parasire de domiciliu, abandon al copilului?
Orice sugestii si sfaturi sunt binevenite, probabil nu am fost foarte clara dar sunt foarte surprinsa si dezamagita de toata situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
utilizator58, utilizator
Parerea mea este sa va mai ganditi.
Noaptea e un sfetnic bun.
Nu se pune problema a unui abandon de familie in sensul legii penale, insa daca veti pleca singura, va fi foarte greu sa va recuperati copilul.
Totul depinde de ceea ce va doriti
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca nu dovediti ca aveti unde locui cu copilul acestuia i se va stabili domiciliul la tatal lui.
Trebuie sa va ganditi bine in ce fel se vor desfasura lucrurile dupa divort:
- unde veti locui?
- unde va invata copilul?
- cum isi va continua copilul relatiile cu parintele cu care nu locuieste?
Daca lasati copilul la tata si plecati inseamna ca, logic, copilului ii e bine si acolo. Si atunci, daca dv. ca parinte credeti asta, celalalt parinte crede la fel (daca cere sa se stabileasca domiciliul minorului la el), atunci instanta ce poate sa faca altceva decat sa lase copilul unde e: la tata?
Daca ea considera ca decizia dv. nu e buna ca agti lasat copilul acolo, il poate da unui parinte care ia decizii gresite?
Daca instanta considera CA TATAL NU IL POATE CRESTE este singura varianta in acre mai aveti sanse sa stati cu copilul.

Pe de alta parte, copilul e mare, are 12 ani, daca e alegerea lui, e a lui; care ar fi urmarile negative PENTRU COPIL daca ramane la tata?
Ar fi mai indicat sa stati de vorba doi parinti, apoi in trei si sa hotarati etapele de parcurs in viitor: cand sa se mute din casa, cine, care sa fie sulta, in ce termen, unde sa stea copilul, cu cine etc.
POate macar sa fie un inceput de negociere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort parasire de domiciliu danutza_danyela83 danutza_danyela83 buna ziua as avea si eu o intrebare.in cazul unui divort daca nu am depus inca actele dar plec de acasa impreuna cu copilu minor(precizez ca adresa unde ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Motive obiecte pt abandon de familie clls clls Daca sotia pleaca de acasa si locuieste, impreuna cu copilul minor, in casa mamei ei, se considera abandon de familie? In cazul divortului, cat se tine cont - ... (vezi toată discuția)