avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate Dominik2022

Activitate Dominik2022

Soț și soție căsătoriți în România cu rezidenta în Finlanda au decis să divorțeze cu toate ca sunt motive de infidelitate au decis să fie de comun acord au și doi copii în îngrijire. Întrebarea este poate să divorțeze în Finlanda prin ambasadă ori trebuie să se întoarcă în țară? Dețin bunuri comune în România dar au și un împrumut pentru casă în Finlanda nu este achitat integral. Este luat și imobilul din Finlanda în considerație la partajul din România sau trebuie să se dezbată aici în Finlanda. Ei sunt amândoi deținători a 50% a imobilelor atât în țară cat și în România. Dacă copii au adresa permanentă la mamă dar împart timpul cu copii în timpul săptămânii din cauza serviciului în schimburi este tatăl obligat să ajute financiar? Vă mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri
Buna ziua !
Doresc sa cumpar o casa cu teren, Persona care vinde spune ca are niste "mici" probleme de care nu ar trebui sa imi fac griji si ca nu ma afecteaza pe mai tarziu.
Mostenitori dupa tata si mama decedata sunt 3 frati, avand deja cota parte in acte de mostenitor ( cat pot sa intelg singura din acte :)) terenul am inteles ca este mostenire la toti 3 fratii dar casa este lasata ca unic mostenitor doar pe numele uneia dintre frati.
Unul din frati nu e de gasit de cativa ani ai detine 1/7 din mostenire .
Poate sa imi vanda ceilati frati si ce probleme am daca vine si al treilea ori mostenitori daca se declara ca a decedat.
Este 1/7 ce parte din teren ? Cine decide? Poate fi si terenul de sub casa?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!
O zi buna!
Mentionez ca terenul este de 2050 m2 si constructii 470m2