avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate rosalindamariee

Activitate rosalindamariee

Bună seara, strângeți orice evidența validă ca dvs nu ați consumat ceea ce vi s-a taxat, plus conversațiile cu operatorii Orange. Depuneți o nouă plângere la ANPC cu tot ceea ce aveți în acest sens. Bineînțeles că vă puteți sfătui cu un avocat, aveți șanse mari de câștig, dar o să dureze. Cu toții știm cât de mârșavi au devenit cei de la Orange, eu personal m-am confruntat cu taxări multiple din partea lor, fără justificare.

ANPC va vor soluționa reclamația în termenul legal de 30 de zile.
Răspuns la discuția Transcriere vehicul
Mulțumesc din suflet! Am vorbit întocmai cum ați spus dvs cu o persoana care se ocupă cu transcrieri și m-a sfătuit asemenea ca dvs.

O zi frumoasa! Mulțumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Transcriere vehicul
Apreciez că mi s-a oferit un răspuns, dar în momentul de fața nu mă ajută un “de ce ați făcut așa și nu așa?” pentru că oricum nu mai pot face nimic în această privința.

Ruda este în viață, mi-a oferit fiscalul în momentul achiziționării, impozitul a fost plătit de mine. Știu că în termen de 90 de zile era necesară transcrierea, dar cum am zis, în scurt timp de la achiziționare m-am mutat în străinătate vreme de 7 ani. Bineînțeles că nu am știut cum funcționează acest contract, de vreme ce îl încheiasem pe 15 ani.

Acum că m-am întors, intenția mea este să folosesc vehiculul în totalitate ca proprietar, de aceea caut îndrumare. Doresc să știu doar dacă mai este posibil și dacă pot face ceva în această privința, în trecut nu mă mai pot întoarce ca să schimb ce s-a întâmplat atunci!
Răspuns la discuția Transcriere vehicul
Avem atât contract de vânzare-cumpărare cât și de comodat. Nu plănuiam să rămân atât timp în baza lui, dar cum v-am menționat, am fost nevoit să merg în strainatate. Deci fie oferiți un răspuns care să ajute, ori îmi țineți cursuri de drept.

raluk0207 a scris:

Eu nu înțeleg de ce dacă ați cumpărat mașina, nu ați făcut contract de vânzare și nu v-ati înmatriculat mașina pe numele dvs, cum era corect și legal.

Contractul de comodat doar transmite folosinta mașinii pe o durata determinata. Nu și proprietatea.
Cu un contract de comodat nu va puteți înmatricula mașina.

Bună seara.

În 2014 am cumpărat o mașina Volkswagen T4 de la o rudă, am făcut contract de comodat pe 15 ani. Între timp, prin 2016 m-am mutat în străinătate până în 2021 iar mașina a rămas pe proprietarul vechi în tot acest timp. Astăzi, când am plătit asigurarea am încercat să fac o programare prin intermediul asiguratorului la DRPCIV Iași. Acesta mi-a spus că nu se mai poate transcrie și că este foarte probabil să mi se rețină certificatul de înmatriculare. Am încercat să obțin mai multe informații sunând la DRPCIV dar liniile lor au fost ocupate întruna de dimineața.

Nu înțeleg rolul acelui contract de comodat dacă transcrierea nu mai este posibila, dat fiind faptul că acest contract nu a expirat.

Mă poate îndruma cineva în acest sens? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua!

Astăzi caut îndrumare în acest loc pentru că trec printr-o situație dificilă. Fiica mea a susținut recent niște examene de diferența pentru a se transfera la un colegiu apropiat de școala unde a învățat până acum (un liceu tehnologic). Pentru a avea o viziune de ansamblu a modalităților de predare ale profesorilor, am cerut caiete de la cei mai buni copii din clasa unde voia să se transfere. Șocul meu a fost să văd că pentru limba latina, din spusele copiilor și din ceea ce am văzut în caiete, profesoara nici nu se prezenta la ore. Le dădea de conspectat sau ii lăsa liberi. În ziua examenului, aceeași profesoara a susținut examenele de diferența pentru limba latină. Comportamentul dumneaei a fost unul extrem de grotesc în momentul în care a auzit că se va face transferul de la un liceu tehnologic, chiar dacă toate condițiile erau împlinite.

Subiectele de examen au fost unele neconforme cu programa pentru clasa a IX-a, fiind mai degeaba specifice pentru clasa a X-a. Fiica mea tocmai ce terminase clasa a IX-a, motiv pentru care materia trebuia să fie strict pentru acea clasa. Din păcate nu a reușit să promoveze acel examen cu mențiunea că “mai avea nevoie de câteva sutimi”. Am cerut o reevaluare, însă nu ni s-a permis acest lucru. A promovat toate examenele cu 10, mai puțin pe acela.

Am cerut o soluție la secretariat, iar acela a fost “mergeți la doamna directoare cu o atenție și se rezolva”. Mi se pare aberant ca o instituție de învățământ să desfășoare examenele în asemenea fel. Dacă luam la întâmplare un elev din acea clasa, nu are habar de acea informație care s-a dat la examen, deci de ce e necesar să o știe o persoana care trebuie să se transfere?

Ca părinte, mi se rupe sufletul pentru ea știind cât efort a depus pentru a putea să învețe în sfârșit la profilul pe care și-l dorea. E umilitor ca regulamentul să se încalce doar dacă oferim atenții.

Vreo îndrumare? Mulțumesc anticipat!