Din momentul impartirii terenului sotia si deasemenea sora ei au fost trecute pe rol la primarie,taxele au fost platite de sotia mea, chiar si pentru cealalta jumatate, a cumnatei mele, ea fiind plecata afara din tara.
???... documentele referitoare la teren ? am mentionat ca terenul a fost impartit amiabil, doar ca si zestre , fara acte, iar succesiunea nu a fost dezbatuta inca, mama sotiei fiind in viata. Daca va referiti la contractul de vanzare cumparare eu nu l-am vazut, doar cumparatorul terenului a spus suma platita pe tot terenul aferent sotiei si cumnatei mele, deasemenea a numit si biroul notarial unde au fost facute actele. Prin urmare vroiam efectiv sa stiu daca am posibilitatea legala de a vedea contractul de vanzare a terenului, astfel aveam certitudinea veridicitatii celor consemnate in el, daca ar fi si numele sotiei trecut.
Multumesc pentru raspuns, as m-ai intreba, poate ca e fara sens acum, odata ce terenul a fost instrainat in totalitate, deci si partea sotiei mele, eu nu as m-ai avea posibilitatea folosirii partii mele deoarece actul ar fi pe toata suprafata, mi se pare a fi ilegal sau fals in acte ( cu riscul ca ma repet, actele cred ca pot fi masluite , poate o semnatura falsa de acceptare a vanzarii???}. Banuiesc ca odata ce si cumparatorul stia ca acea bucata de teren apartine atat cumnatei mele cat si sotiei ar fi fost necesara o semnatura a sotiei mele la intocmirea actului vanzare-cumparare.....
Va multumesc
cu ce m-ar deranja oare ca terenul a fost impartit la doi si doar unul a vandut fara a fi acel act de proprietate/mostenire,????? in situatia mea vreau sa stiu daca exista notari care sa faca acte vanzare cumparare fara a fi de fata toate partile,,,,,elg,,,vanxatior, cumparator,,,,si poate martori../?
Ce sa inteleg? am mentionat ca terenul respectiv 2000m2 a fost diviizat la doua surori, dupa aceasta perioada de timp fiind lucrat doar de noi, sora sotiei la intelegere cu sotia mea au cazut de acord sa vanda terenul, venind in "vacanta" sora sotiei mele a vandut terenul fara a ne consulta, daca am fi de acord,,,problema e daca avea dreptul de a vinde acest teren fara act de proprietate, avand in vedere ca mostenirea nu a fost dezbatuta,
Sa ne intelegem, terenul a fost impartit de catre parinti, , doar amiabil,, insa fara ar fi facute acte,, terenul a fost folosit impreuna,, Problema si intrebarea era daca sora sotiei ar fi putut sa faca act vanzare cumparare fara dezbaterea mostenirii, fara acordul nostru care eram si suntem inclusi in mostenire
Ma deranjeaza faptul ca terenul a fost vandut fara ar fi fost declarat (de sora sotiei) ca si propietar, fara succesiune, si cine ar putea face un act vanzare-cumparare fara adeverinta de propietar? Notarul trebuia sa aiva in vedere si actul de propritate? Dezbaterea mostenirii face parte legala pentru instrainarea unui teren???/ poate fi si suspiciune de semnaturi false, care ar fi fost la inchiderea contractului< unde sa ma adresez pentru a elucida aceasta ""problema""'
Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale sotiei mele si surorii ei. . Terenul a fost impartit acum 20 ani fara acte, doar la intelegere.
Tatal sotiei a decedat acum 7 ani, mama traieste și este in îngrijirea noastra. Acum sora sotiei a vandut terenul respectiv fara a ne anunta si pe noi, fara a fi o dezbatere de mostenire succesorala.
Inclin sa cred ca sunt falsuri in acte.
Cum as putea verifica daca actul de vanzare este legal întocmit daca cel care a cumparat sustine ca s-a facut la notar si sora sotiei este plecata din tara dupa incheierea contractului?
Multumesc!