Pai nici sotia dvs nu are acte de proprietate pentru partea sa. Si totusi cumnata dvs nu a intervenit, in actiunile sotiei dvs de administrare a partii de teren, pe care a primit-o de la socrul dvs.
Mai exact, dvs nu puteti justifica niciun interes legitim.
Presupunand prin absurd, ca este un fals si etc. si ca succesiunea dupa socrul dvs s-ar fi dezbatut, sotia dvs tot atat ar fi primit. Tot jumatatea pe care o are deja de la tatal sau.
Dvs nu va iese absolut nimic in plus din asa-zisa anulare. Decat daca este vorba de vreun orgoliu pesronal de a nu fi fost "intrebati".
si cine ar putea face un act vanzare-cumparare fara adeverinta de propietar?
Notarul. Si este perfect legal. Daca terenul a fost primit ca zestre de cumnata dvs, daca l-a avut la rolul fiscal si agricol de 20 de ani, pe baza certificatului pentru atestarea posesiei si procesului verbal de identificare a imobilului, terenul a putut fi vandut cu acte in regula.
Apoi, daca cumnata dvs a primit bucata respectiva de teren, tot pe baza unei posesii de 20 de ani, este posibil sa fi deschis o actiune in constatarea proprietatii prin uzucapiune si sa fi obtinut singura o hotarare judecatoreasca. Fara sa fie nevoie de acordul nimanui.
Suspiciune de semnaturi false = contractul de vanzare a fost semnat de alta persoana decat cea mentionata in act.
Ceea ce nu are nicio legatura cu argumentele si cu problema dvs.