avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Verificarea autenticitatii contractului de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare

Buna ziua,

Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale sotiei mele si surorii ei. . Terenul a fost impartit acum 20 ani fara acte, doar la intelegere.
Tatal sotiei a decedat acum 7 ani, mama traieste și este in îngrijirea noastra. Acum sora sotiei a vandut terenul respectiv fara a ne anunta si pe noi, fara a fi o dezbatere de mostenire succesorala.
Inclin sa cred ca sunt falsuri in acte.

Cum as putea verifica daca actul de vanzare este legal întocmit daca cel care a cumparat sustine ca s-a facut la notar si sora sotiei este plecata din tara dupa incheierea contractului?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Niko9 , utilizator 18:10, 8 Septembrie 2022
Si cu ce va deranjeaza, atat timp cat terenul a fost impartit de socrul dvs in mod egal si sotia dvs detine aceeasi suprafata?
Ma deranjeaza faptul ca terenul a fost vandut fara ar fi fost declarat (de sora sotiei) ca si propietar, fara succesiune, si cine ar putea face un act vanzare-cumparare fara adeverinta de propietar? Notarul trebuia sa aiva in vedere si actul de propritate? Dezbaterea mostenirii face parte legala pentru instrainarea unui teren???/ poate fi si suspiciune de semnaturi false, care ar fi fost la inchiderea contractului< unde sa ma adresez pentru a elucida aceasta ""problema""'
Pai nici sotia dvs nu are acte de proprietate pentru partea sa. Si totusi cumnata dvs nu a intervenit, in actiunile sotiei dvs de administrare a partii de teren, pe care a primit-o de la socrul dvs.
Mai exact, dvs nu puteti justifica niciun interes legitim.
Presupunand prin absurd, ca este un fals si etc. si ca succesiunea dupa socrul dvs s-ar fi dezbatut, sotia dvs tot atat ar fi primit. Tot jumatatea pe care o are deja de la tatal sau.
Dvs nu va iese absolut nimic in plus din asa-zisa anulare. Decat daca este vorba de vreun orgoliu pesronal de a nu fi fost "intrebati".

si cine ar putea face un act vanzare-cumparare fara adeverinta de propietar?


Notarul. Si este perfect legal. Daca terenul a fost primit ca zestre de cumnata dvs, daca l-a avut la rolul fiscal si agricol de 20 de ani, pe baza certificatului pentru atestarea posesiei si procesului verbal de identificare a imobilului, terenul a putut fi vandut cu acte in regula.
Apoi, daca cumnata dvs a primit bucata respectiva de teren, tot pe baza unei posesii de 20 de ani, este posibil sa fi deschis o actiune in constatarea proprietatii prin uzucapiune si sa fi obtinut singura o hotarare judecatoreasca. Fara sa fie nevoie de acordul nimanui.
Suspiciune de semnaturi false = contractul de vanzare a fost semnat de alta persoana decat cea mentionata in act.
Ceea ce nu are nicio legatura cu argumentele si cu problema dvs.
Sa ne intelegem, terenul a fost impartit de catre parinti, , doar amiabil,, insa fara ar fi facute acte,, terenul a fost folosit impreuna,, Problema si intrebarea era daca sora sotiei ar fi putut sa faca act vanzare cumparare fara dezbaterea mostenirii, fara acordul nostru care eram si suntem inclusi in mostenire
Ce sa inteleg? am mentionat ca terenul respectiv 2000m2 a fost diviizat la doua surori, dupa aceasta perioada de timp fiind lucrat doar de noi, sora sotiei la intelegere cu sotia mea au cazut de acord sa vanda terenul, venind in "vacanta" sora sotiei mele a vandut terenul fara a ne consulta, daca am fi de acord,,,problema e daca avea dreptul de a vinde acest teren fara act de proprietate, avand in vedere ca mostenirea nu a fost dezbatuta,

Alte discuții în legătură

Mostenire imobil de la parinti divortati FLORI PISOI FLORI PISOI buna ziua! este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma descurc. as vrea sa gasesc si eu rasp la urmatoarea pb care ma nelinistete fff tare. sotul meu ... (vezi toată discuția)
Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)