Am si eu o intrebare cu privire la impozitul platit la notar in momentul vanzarii unui imobil. Va rog sa-mi explicati la ce se refera alineatul 2, litera a, imobilul care face obiectul vanzarii fiind dobandit prin reconstituirea dreptului la proprietate in baza Legii 10/2001. Eu inteleg ca la vanzarea unui imobil dobandit in baza Legii 10/2001 nu se datoreaza impozit. Totusi, formularea din Codul fiscal este ... ca de doua zile incerc sa inteleg ce a vrut legiuitorul sa spuna prin: ''nu se datoreaza impozit...la dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si constructiilor de orice fel, prin reconstituirea dreptului de proprietate in temeiul legilor speciale".;
Exista si cazuri in care se plateste impozit la dobandirea unui imobil? Pentru ca in Normele de la art. 77.1 (1), contribuabil este cel din patrimoniul caruia se instraineaza imobilul, asa ca dobandirea in contextul Codului fiscal trebuie studiata numai cu privire la modul de calcul al impozitului, adica modul si perioada de la dobandire .
Pana la urma persoana care vinde plateste banii si ea ar trebui sa inteleaga ce obligatii ii revin, nu doar specialistii.
Totusi, cum nu ma descurc singura, apelez la interpretarea specialistilor.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Multumesc pentru raspunsuri.
Am fost ieri din nou la ITM Oradea si am inregistrat contractul de munca fara probleme. Am depus si o copie xerox dupa procura si nici nu mi-au cerut originalul. Se pare ca am fost primul caz si faptul ca am ridicat aceasta problema la biroul juridic a condus la studierea mai aprofundata a situatiei. A fost bine ca le-am dat ragaz cateva zile ca sa se lamureasca si ei cum se procedeaza.
Am si eu o nelamurire in legatura cu o procura notariala prin care administratorul unic al unei societati il imputerniceste pe sotul meu, printre altele, ca in numele lui si pe seama societatii sa il reprezinte in relatiile contractuale avand ca obiect angajarea cu contract de munca a personalului ce urmeaza a deservi unitatea respectiva. Nu se specifica nici un termen de valabilitate a procurii.
Cu toate astea, cand am vrut sa inregistrez la ITM un contract de munca mi s-a cerut de catre compartimentul juridic sa depun impreuna cu fiecare contract cate o procura originala. Numai ca avem doar un exemplar original.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa-i combat, cu baza legala daca este posibil. Sunt convinsa ca nu au dreptate. Mi s-ar parea normal sa ceara si originalul pentru conformitate, dar sa retina o copie. Este posibil ca notarul sa elibereze " oricate originale vreau", dupa cum s-a exprimat angajata ITM?
Multumesc.