razvan.nicolae a scris:
Cu alte cuvite imi vine la ghiseu imputernicitul cu procura notariala in mana, dar eu cand dau o consultare ORC nu apare apare in certificatul constator la Cap.5 Persoane Imputerncite decat tot administratorul, adica nu apare ca exista si alta persoana cu calitate de imputernicit sau ceva de genul asta.
Exista cumva o prevedere undeva ca trebuie sa o inregistreze si la ORC dupa e a fost facuta la notariat?
Daca procura este limitata atat ca timp cat si ca tipuri de operatiuni, atunci e ok si nu trebuie inregistrat nimic nicaieri. Daca e mai generala (adica ori pe tip de operatiuni dar nelimitat in timp, ori limitata in timp dar pe orice operatiune) atunci persoana tb inregistrata la RC drept reprezentant al SC.
2. Totodata ce se intampla daca procura este data de un adminstrator strain (vietnamez) de exemplu al carui drept de sedere in tara a expirat si este in cursul obtinerii unei noi vize?
Nu are nicio relevanta, orice cetatean strain poate imputernici orice alta persoana sa o reprezinte. Nu faceti discriminari nefondate!
3. Daca administratorul de la punctul 2 nu da procura notariala si are viza expirata este corect sa semneze acte pentru firma si sa o angajeze in contracte comerciale ? cum trateaza dreptul comercial roman aceasta situatie ? eu ca economist o vad foarte simplu: daca nu are drept sa stea in tara nu are nici dreptul sa faca ceva.
Foarte fals! Nu inteleg de unde concluzia asta! Persoana respectiva nu are dreptul sa stea mai mult de 60 de zile (parca) sau sa munceasca in Romania, dar poate numi un reprezentant si in niciun caz nu trebuie absolutizat ca nu poate face nimic. Semnarea unor acte nu inseamna sedere in Romania.