avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate floriancristian

Activitate floriancristian

Banuiesc ca fraza subliniata se refera la pedeapsa precedenta... cum spuneam in primul post, prima condamnare a fost acum 3 ani, nu stiu cat este termenul de incercare (nici nu prea inteleg acest termen) dar, am banuit ca s-a incheiat.
Puteti sa dezvoltati putin, intr-un limbaj mai putin specializat?
Multumesc frumos.
revin la dumneavoastra, umil, cu o intrebare.
Se poate aplica acest articol in cazul descris mai sus?
"
Art. 861. - Conditiile de aplicare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere

Instanta poate dispune suspendarea executãrii pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere, dacã sunt întrunite urmãtoarele conditii:

a) pedeapsa aplicata este închisoarea de cel mult 4 ani;

b.) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, afara de cazurile când condamnarea intra în vreunul dintre cazurile prevazute în art. 38;

c) se apreciaza, tinând seama de persoana condamnatului, de comportamentul sau dupa comiterea faptei, ca pronuntarea condamnarii constituie un avertisment pentru acesta si, chiar fara executarea pedepsei, condamnatul nu va mai savârsi infractiuni.

Suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere poate fi acordata si în cazul concursului de infractiuni, daca pedeapsa aplicata este închisoarea de cel mult 3 ani si sunt întrunite conditiile prevazute în alin. 1 lit. b.) si c).

Alin. 3 a fost abrogat.

Dispozitiile art. 81 alin. 5 si 6 se aplicã si în cazul suspendãrii executãrii pedepsei aplicate persoanei fizice sub supraveghere.
"

Va multumesc anticipat...
probabil nu m-am facut inteles... s-a terminat procesul, s-a dat o sentinta. Intr-o luna incepe recursul...
Buna seara.
Am un prieten care acum aproximativ 3 ani de zile a condus in stare de ebrietate... dupa judecata a primit pedeapsa de inchisoare 1 an cu suspendare.
Aceeasi stare de ebrietate l-a dus la o noua pedeapsa (de data asta stare de ebrietate, fara carnet de conducere) de 1 an si 2 luni. Tinand cont de suspendare, ar avea de executat 2 ani si 2 luni de inchisoare. E ceva de facut in acest caz?
(nu vreau sa il judecati si dumneavoastra, asa cum nici nu vreau sa il disculp... merita orice pedeapsa, dar, inchisoarea NU).
A facut recurs... i s-a aprobat. Exista vreo cale, legala, de a evita pedeapsa cu inchisoare?
Va multumesc anticipat.