Buna ziua.
Am o fetița de 2 ani și m-am despărțit de tatăl fetei, după o relație de aproape 8 ani de zile ; nu am fost căsătoriți . Are problema cu (Consum de droguri, schimbări de comportament, iresponsabil pt. a fi un tata… etc)
Nu a vrut sa păstram o legătura civilizata in ceea ce o privea pe fata, așa ca a început cu amenințări cu moartea și Violențe.
Am făcut o plângere penală, după care am retras-o…( spunându-mi ca se va liniști si va discuta cu mine doar pentru fata.. si părinții m-au “ împins “ sa o retrag)
După retragerea acelei plângeri, a recidivat si mai grav.
Eram cu fetița in brațe si atunci a prins un moment si un loc unde nu existau martorii sau camere video, ma bătut si strâns de gât, spunându-mi ca ma omoară. ( nu aveam cum sa ma întorc.. așa ca..am continuat sa merg cu el in casa mamei sale)
Acolo nici nu s-a ocupat de fata, nu a stat cu ea… însă la fel, de fața cu fetița s-a repezit la gâtul meu cu putere, spunându-mi aceeași Amenințare . Am scăpat din mâinile lui ca a intervenit maică-sa . Am mai făcut o plângere penală in potriva lui…. Și după 5 zile a fugit in Spania .
Dar mi-a venit de la judecătorie o, ordonanța de clasare de la prima plângere penală, retrasa . Și am la dispoziție 20 de zile, cu drept de plângere de la comunicare .
•Asta ce înseamnă ? Ca mai pote fi valabile plângerea ?
• daca nu îmi pot permite un Avocat, cum pot proceda?
•daca expira termenul de 20 zile.. pot sa folosesc aceasta plângere alături de celelalte dovezi ( audio, poze, obiecte sparte) pentru a câștiga custodia totala a fetiței?