avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate ciucus_roxana

Activitate ciucus_roxana

Buna ziua.As dori sa cer consultanta in privinta unei concesiuni cu durata de 49 de ani,oferita prin licitatie publica in temeiul legii concesiunii nr.219/1998,legii 215/2001.Terenul aferent este destinat pentru constructie casa de locuit+anexe gospodaresti.Am obtinut certificatele de urbanism,ridicarile topografice,proiectul caselor(fiind vorba de 3 parcele) si autorizatiile de constructie si avem deja constructia la rosu pe 2 dintre cele 3 parcele,pe cea de-a treia urmand sa demaram constructia anul viitor.Intrebarile mele sunt: la sfarsitul concesiunii daca nu doresc prelungirea concesiunii pentru inca jumatate din timpul oferit pentru concesiunea initiala,pot cumpara terenul si deci pot intra in posesia certificatului de proprietate si in ce conditii pot face cumpararea(terenul se afla in proprietatea comunei si a fost oferit spre licitatie tinerilor); iar cea de-a doua nedumerire e daca pot ceda sau instraina cea de-a treia parcela surorii sotului meu si ce ar presupune aceasta operatiune.
Va multumesc anticipat!