avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune pe 49 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune pe 49 de ani

Buna ziua.As dori sa cer consultanta in privinta unei concesiuni cu durata de 49 de ani,oferita prin licitatie publica in temeiul legii concesiunii nr.219/1998,legii 215/2001.Terenul aferent este destinat pentru constructie casa de locuit+anexe gospodaresti.Am obtinut certificatele de urbanism,ridicarile topografice,proiectul caselor(fiind vorba de 3 parcele) si autorizatiile de constructie si avem deja constructia la rosu pe 2 dintre cele 3 parcele,pe cea de-a treia urmand sa demaram constructia anul viitor.Intrebarile mele sunt: la sfarsitul concesiunii daca nu doresc prelungirea concesiunii pentru inca jumatate din timpul oferit pentru concesiunea initiala,pot cumpara terenul si deci pot intra in posesia certificatului de proprietate si in ce conditii pot face cumpararea(terenul se afla in proprietatea comunei si a fost oferit spre licitatie tinerilor); iar cea de-a doua nedumerire e daca pot ceda sau instraina cea de-a treia parcela surorii sotului meu si ce ar presupune aceasta operatiune.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 28 Septembrie 2008
ciucus_roxana, utilizator

Alte discuții în legătură

Transmiterea concesiunii lucasamuel lucasamuel O persoana a concesionat de la primarie o parcela de teren pe care a construit o casa. Mi-a vandut casa si terenul intocmind un act de mana. Ulterior a ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de concesiune cu contract de inchiriere DoruTacit DoruTacit Buna ziua! Am participat la o licitatie, organizata de Primaria Gxx, pentru concesionarea unor parcele de teren cu destinatia contructii de case in localitatea ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)