avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transmiterea concesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transmiterea concesiunii

O persoana a concesionat de la primarie o parcela de teren pe care a construit o casa. Mi-a vandut casa si terenul intocmind un act de mana. Ulterior a decedat. Am obtinut o sentinta civila prin care mi se recunoaste dreptul de proprietate asupra casei. insa nu si pentru teren.Cum obtin si terenul?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 12:38, 26 August 2010
Concesionati si d-voastra terenul de la consiliul local . Nu aveti cum, la acest moment, sa deveniti proprietar al terenului, intrucat ptr. uzucaparea acestuia aveti nevoie de o posesie utila timp de 30 de ani.
avocat Cristina Popescu
In contract scrie un termen dupa care terenul putea fi instrainat. Verificati acest termen. Daca a trecut, mergeti la primarie si nu cred sa se opuna la trecerea pe numele dumneavoastra. Daca insa nu a trecut termenul, asteptati sa treaca.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Cosmin-Traian Maglas, Consilier juridic
la ce termen va referiti?
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
s_mari, utilizator
in contract exista obligatia construirii in termen de 1 an. constructia exista si mi-a fost vanduta. cum obtin concesiunea terenului pe numele meu? se face licitatie? se incheie un act aditional la contract?multumesc!
Mergeti la serviciul care administreaza domeniul public si privat din cadrul Primariei cu contractul de vanzare cumparare si solicitati preluarea concesiunii in calitatea d-voastra de proprietar al constructiei; probabil se va incheia un act aditional prin care se va schimba titularul.

Alte discuții în legătură

Primăria, uat si /sau consiliul local bună!in cazul in care ... danalida danalida Primăria, UAT si /sau Consiliul Local Bună!In cazul in care am facut o cerere catre consiliul local privind emiterea unei hotărâri pentru ... (vezi toată discuția)
Obtinere drept de proprietate de proprietarul cladirii de deasupra terenului eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o indrumare in legatura cu o problema referitoare la un teren, proprietate a primariei. Situatia se prezinta in felul urmator: Un ... (vezi toată discuția)
Concesionare teren agricol si intravilan de la primarie bukinst bukinst In ce conditii se poate concesiona teren agricol in extravilan precum si o parcela de teren intravilan pentru constructia unei case. Trebuie licitatie sau se ... (vezi toată discuția)