avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate gigiscortar

Activitate gigiscortar

Multumesc de raspunsuri. Da este vorba de o asociatie de proprietari. In mare parte asa am dedus si eu din studiul legii 196, insa sunt dezamagit de faptul ca aceasta lege, care este destul de completa in distribuirea atributiilor si sarcinilor, prevede si o un capitol de sanctiuni, spune si cine aplica acele sanctiuni, este doar pe hartie si pentru a fi respectata de membrii asociatiilor de proprietari (contribuabili). Primaria si politia locala se feresc sa aplice sanctiunile, asa ca tot la instantele judecatoresti se ajunge.
Buna ziua.
De curand la asociatia de locatari de care apartin s-a emis lista de cheltuieli pentru luna august.
Pentru ca am refuzat sa-mi inlocuiesc contoarele de apa rece instalate, omologate si perfect functionale cu unele noi, cu citire de la distanta, asociatia, prin administrator, a calculat diferențiat contributia la acoperirea diferentei de apa rece rezultata din citirea apometrelor individuale si citirea apometrului general.
Astfel calculul s-a făcut pe doua grupe: un grup cu cei care au inlocuit contoarele clasice cu unele noi, cu citire de la distanță și un grup cu cei fara contoare cu citire de la distanta.
Contributia financiară a fost stabilită, nu stiu in baza căror legi si după ce formulă astfel:
-grupul cu contoare noi - 2,57 lei/persoana;
-grupul cu contoare vechi - 30,1 lei/persoana.
Va rog sa-mi spuneti daca există o lege/HG, ordin etc care sa ma oblige sa inlocuiesc contorul de apa rece cu unul electric/electronic cu citire de la distantă și dacă asociatia are dreptul sa ma oblige sa-mi schimb apometrele functionale și sa calculeze diferentiat (proportia de 1 la 13,6 / persoana) contributia pentru acoperirea diferentei la citirile contoarelor de apa rece.
Gigi