avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate SPauliuc

Activitate SPauliuc

Bună ziua, sunt în concediu de crestere copil, angajatorul a angajat pe altcineva în locul meu, pe perioada nedeterminata, este posibil ca în momentul în care mi se termina concediul de creștere copil, sa fiu concediata din motiv ca postul este ocupat?
Întrebarea mea era dacă trebuie sa îmi dea HR acordul pt modificarea programului? Sau înștiințarea mea e suficienta și pot merge 6 ore la munca?

Cornel Vasile a scris:

pare rea -vointa , sesizati ITM-ul.

Bună ziua, sunt însarcinata in 5 luni, am trimis către resurse umane, cerere+ adeverință pt scurtarea programului de lucru. Întrebarea mea este, trebuie sa aștept vreun acord din partea lor? Se pare au rea vointa și nu mi-au zis nimic.
Va mulțumesc pt raspuns

Cornel Vasile a scris:

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate îva dă dreptul de a lua concediu prenatal începînd cu luna a 7-a de sarcină (cu aproximativ 63 de zile înainte de naștere).

Bună ziua, sunt însarcinata in 20 de săptămâni și la locul meu de munca, sunt presata, practic mi se tot spune sa plec în noiembrie in prenatal, pe motiv ca trebuie sa angajeze în locul meu pt a reuși angajata noua sa fie pregătită in luna decembrie( lucrez în vânzări) deși eu in noiembrie voi avea 25 de săptămâni de sarcina. Eu doresc sa plec în prenatal la 30 de săptămâni, poate angajatorul sa ma oblige sa îmi iau prenatal când vrea el???