avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate Light123

Activitate Light123

Buna ziua si la multi ani!

In calitate de persecutat politic (decret 118 + modificari ulterioare) se anuleaza impozitul pe imobil daca locuinta este pe numele fiului meu cu clauza de intretinere?
Intrebarea mea este daca se poate dovedi dreptul de proprietate cu 3 martori (vecini) n loc de 4. Din pacate nu cred ca ma ajuta ceea ce mi-ati raspuns. Oricum multumesc pentru atentia acordata.
Buna seara!
In anul 1955, parintii mei, au cumparat un hectar de teren in orasul Calarasi, judet Calarasi. Ulterior a fost cultivat cu vita de vie. Doi ani mai tarziu, in 1957, vecinul de pe latura de nord, fiind obligat de stat sa cultive cultura de bumbac, i-a vandut tatalui meu inca doua hectare de teren (vanzatorul neavand forta de munca sa sustina cultura de bumbac). Mentionez ca la acea perioada, familia mea era compusa din 8 copii si parintii. In decembrie, anul 1959, parintii mei au fost obligati sa intre in C.A.P. (cooperativa agricola de productie a statului). Odata cu intrarea in aceasta organizatie, ne-au fost luate pe langa aceste 3 hectare si alte terenuri pe care le detineam. In anul 2005, la aparitia legii 247, am solicitat comisiilor locale restituirea terenurilor. Acestea au emis hotarari de respingere. Ne-am adresat instantei de judecata, ne-a fost admisa pe fond cererea, s-a facut recurs din partea comisiei locale si judetene Calarasi. Recursurile au fost admise, am facut actiune de revizuire pe cai extraordinare unde ne-a fost respinsa pe motiv ca unul dintre cei 4 vecini ai terenului in cauza, nu avea mostenitori. In 2013, in decizia de revizuire, judecatorii au facut referire cum ca, citez: "in mod nelegal s-au admis recursurile" de catre comisia locala (primarie) si comisia judeteana (prefectura).
Se poate reconstitui un drept de proprietate pentru un teren extravilan cu 3 martori (vecini cu terenuri) si al 4 lea vecin decedat, fara mostenitori? Fac referire la legea 1/2000 art 6, alin 1, indice 3.