Bună ziua.
Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar vis-a-vis de aceasta (un trotuar puțin mai îngust, ce nu permite acea regulă de 1 metru pentru pietoni). Tind să menționez că strada aceasta e una mai 'lăturalnică' și nu e foarte tranzitată de pietoni, ci majoritatea oamenilor o folosesc pentru a parca spre a merge la piață.
Astfel, ieri (18 oct a.c.) am primit de la poștaș un PV întocmit de Poliția Locală Galați în care se stipulează că am staționat voluntar cu autoturismul pe trotuarul aferent str. Lemnari, zona Piața Basarabiei, astfel blocând accesul pietonilor.
Se invocă un articol 32., lit. b) al HCL Galați 339/2021, care se referă la obligația cetățenilor de a nu opri sau staționa vehicule pe trotuare, pe lângă altele (cu excepțiile aferente, unde e permis prin indicatoare). De asemenea, conform articolului 33 din același HCL, pentru aceasta se poate da amendă între 700-1500 RON. În proces scrie amendă de 700, cu jumătate pentru achitare în 15 zile.
PV-ul a fost completat în lipsă, nefiind lipită nicio invitație la sediul PL Galați în parbriz sau pe geam. De asemenea, conform PV-ului, martorii au refuzat să coroboreze PV-ul.
Astfel, PV-ul menționat anterior conține numele și CNP-ul proprietarului autoturismului (tatăl meu - Gabriel, și cu o literă scrisă greșit la numele de familie, deși nu consider acest fapt a fi relevant) ca cel contravenient. Însă nu el a condus și parcat autoturismul pe trotuarul acela la acel moment, ci eu, fiul lui.
Întrebarea mea este: luând în considerare toate acestea, depunând o plângere la judecătorie, există posibilitatea anulării PV-ului pentru că nu el a condus mașina la momentul respectiv. De asemenea, recomandați să plătesc suma de 350 de lei (jumătate din PV) în termenul de 15 zile?
Mulțumesc anticipat,
Virgiliu