avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate GUVERNATOR MG

Activitate GUVERNATOR MG

Răspuns la discuția Am dreptul la casa bunicilor?
trebuie sa stiti cine sunt mostenitorii bunicilior care au fost si proprietarii casei...
Răspuns la discuția Am dreptul la casa bunicilor?
puteti mosteni casa in calitate de succesor al copiilor bunicilor care va sunt tata sau, dupa caz, mama. Daca tatal dvs. este si copilul bunicilor nu aveti calitatea de mostenitor al acestora. Daca mama este fiica lor si nu mai este in viata atunci aveti dreptul la o cota parte din aceasta...
Răspuns la discuția masina din EU
nu trebuie inmatriculata ro.
Răspuns la discuția titlu pe teren
Daca ati depus dosarul la primarie ar trebui sa primit titlul in maxim 2 luni...
Răspuns la discuția Donatie proprietate
Ajutorul pentru grad de handicap nu poate fi afectat de obtinerea unor bunuri.
Răspuns la discuția titluri gresite de primarie
din pacate, nu.
Răspuns la discuția executare silita
C. civ. Art. 694. – (1) Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.
In cazul expus nu ati solicitat suspendarea executarii silite in conditiile C. civil. Puteti solicita acest lucru prin cerere separata, cu plata unei cautiuni, pana la judecarea recursului.
Răspuns la discuția titluri gresite de primarie
Modificarea unui titlu de proprietate (intrat in circuitul civil) nu poate fi facuta decat de instanta judecatoreasca. Asta inseamna ca va trebui sa chemati primaria in judecata dar e posibil sa trebuiasca sa va judecati si cu vecinii din teren pentru revendicare.
Răspuns la discuția contractul de arenda
in situatia data, daca contractul a fost incheiat pe o durata mai mare de ani, pana cand o instanta judecatoreasca se pronunta asupra rezilierii contractul in termen este valabil si opozabil tuturor, atat fata de APIA cat si fata de primarie. In cazul in care nu va este recunoscut dreptul de arendare puteti solicita instantei fie in cadrul aceluiasi proces fie separat recunoasterea acestu drept pana la solutionarea definitiva si irevocabila a litigiului...
In asociatiile de proprietari functioneaza "principiul majoritatii" dar o hotarare a majoritatii trebuie sa se supuna principiului legalitatii. In cazul expus trecerea la un alt tip de contori nu poate fi facuta cu impunerea schimbarii celor vechi de catre toti proprietarii ci doar pe masura iesirii din functiune a acestora (expirarea verificarii metrologice). Asociatia este tinuta sa respecte masuratorile aparatelor de masura legal montate si conforme, situatie in care nu poate aplica sistemul pausal (adica sa nu tina cont de aceste masuratori/citiri). Va sfatuim sa va adresati comisiei de indrumare metogologica care functioneaza la primarie.
PS. schimbarea contorilor ar trebui sa fie facuta dintr-un fond special constituit in acest scop, prin contributia membrilor asociatiei, pe o durata mai mare in timp.