avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Activitate Ana-Maria Moraru

Activitate Ana-Maria Moraru

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

A! Exequator (recunoașterea înscrisurilor și hotărârilor străine).
Acum înțeleg.
În sentința TB prin care s-a dispus recunoasterea pe teritoriul României a hotărârii nr... pronunțată de Judecătoria „Cutare,” a fost greșit scrisă denumirea instanței.

Mda. Nu ar trebui să dureze. Dar trăim în România... Aștept din februarie redactarea unei hotărâri.

Muțumesc pentru răspuns’ am prins curaj când am realizat nu doar eu ma aflu în așteptare’ altă chestiune ar fi să mă implic și eu în reglamentare’ desigur după ce îmi stabilesc cetățenia’

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Nu am înțeles.
Ați cerut tribunalului (instanței unde se afla dosarul) să vă elibereze copie legalizată după sentința pronunțată de judecătorie?
Păi, cu ocazia legalizării nu se scrie/rescrie nimic. Se pun niște ștampile pe o copie. Una dintre ele (și cea mai importantă) este de formă dreptunghiulară, cu următorul conținut: „Prezenta copie fiind conformă cu originalul aflat în dosarul nr... al... se legalizează de noi ...
Cine/unde a „greșit numele judecătoriei”?

1. da ‘dosarul era pe legalizarea unei hotărâri emise in străinătate
2. (Tribunal Bucuresti secția 5 civilă)După ce au emis sentința au greșit numele Judecătoriei unde figura hotârârea din străinătate’ dupa ce am făcut cerere îndreptare erori au trecut 2 luni nu am primit nimic! Este o practică normală să se greșească fie gramatical fie stilistic in sentințe? Fiind cetățean străin și apelând de ft multe ori la registratură doamnele de acolo mai nu țipau la mine’ ce se poate întreprinde in acest sens?
La legalizarea unui act (s5 TB) au greșit numele judecatoriei in sentința, am dat cerere îndreptare erori materiale, au trecut 2 luni nu am primit nimic, cum acționez?