avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters67263

Activitate ContSters67263

Si cum anume as putea obtine acordul instantei? Mai exact in ce consta aceasta?
Alex_Munteanu a scris:

Procesul se va judeca la domiciliul paratului. Posibilitate ca instanta sa va acorde exercitarea autoritatii parintesti doar de dvs. sunt destul de mici dar depinde de ce judecatorie este si de mentalitatea judecatorului, poate aveti noroc.

Daca totusi se stabileste custodia comuna, ulterior, puteti solicita instantei sa va permita parasirea tarii cu copilul si stabilirea locuintei copilului in UK.

Daca se stabileste custodie comuna voi fi impiedicata sa calatoresc cu fiul meu si in Uniunea Europeana?
Doar eu am avocat, el nici macar nu vrea sa vina la infatisari...
si care sunt sansele sa obtina custodie unica? :)
sa inteleg ca ar putea folosii drept motiv abandonul meu. el insa ca asta vara a plecat in alt oras nu tot abandon se considera?
Sa spunem ca se da sentinta de custodie comuna, si eu las copilul la bunica din partea tatalui si plec din tara. Motivele financiare preseaza puternic. Ar putea el ulterior sa-mi atace drepturile asupra copilului?
Alex_Munteanu a scris:

O decizie de stabilire a domiciliului minorului la dvs. nu vă va acorda dreptul sa parasiti tara cu minorul.

Ati avea nevoie de o decizie prin care instanta sa va acorde exercitarea autoritatii parintesti unice. Aceasta modalitate de exercitare a autoritatii parintesti este o exceptie si nu regula legala.

Prima infatisare a fost pe 16 luna aceasta, si tatal minorului nu s-a prezentat. Momentan ne lovim de proceduri, din cauza ca avem adrese diferite in buletin. Difera sectorul. Prima actiune in judecata a fost depusa in sectorul in care locuiesc eu. De acolo, judecatorul ne-a trimis la sectorul tatalui. Actiunea nu contine si cerere de pensie alimentara. Din cate am inteles, daca tatal copilului meu si-a schimbat adresa din buletin in orasul unde locuieste acuma, va trebuii sa ne mutam cu procesul acolo. Spuneti-mi va rog cum se poate rezolva aceasta problema, din moment ce imi este imposibil sa ma deplasez asa departe cu copilul dupa mine, eu neavand absolut nici un fel de ajutor din partea nimanui in a-l creste. Ce sa mai zic de cheltuiala cu drumurile...
Cererea la judecatorie a fost depusa pentru stabilire domiciliu si incredintare minor. Din cate am inteles de la tatal meu care a incercat sa discute cu fostul partener este ca acesta nu-si va da acordul ca eu sa ies din tara cu copilul, dar nici nu-l intereseaza custodia. Ce mai pot face eu mai mult de atat, din moment ce sunt singura pe lume cu un copil mic de 3 ani, fara nici un fel de ajutor, iar gasirea unui loc de munca imi este imposibila, deoarece nu este inscris la gradinita, acestea neavand locuri disponibile, iar tatal copilului este dispus sa-l primeasca doar in vizite, nicidecum sa locuiasca cu acesta, iar eu sa pot pleca sa muncesc.
Am primit vizita de la asistenta tutelara, raportul a fost favorabil.
Exista posibilitatea ca judecatorul sa nu-mi acorde exercitarea tutelei parintesti unice si sa-mi acorde doar custodia? Eu vreau sa ma mut la mama mea in UK. Acolo, eu si copilul meu, am avea absolut toate conditiile necesare.
Motivul pentru care tatal copilului refuza sa coopereze este acela ca eu mi-am refacut viata alaturi de altcineva, iar el considera acest lucru imoral, cu toate ca el a fost acela ce a parasit domiciliul nostru.
Ce anume in plus m-ar putea ajuta? Ce as putea sa fac mai multe decat am facut deja?
Ok, am angajat un avocat, cererea de chemare in judecata a fost depusa saptamana aceasta, probabil in curand voi primii si chemarea la cutia postala. Avocatul angajat de mine a avut o discutie cu tatal copilului meu, iar acesta, din cate am inteles mi-a adus ceva acuzatii in ceea ce-mi priveste stabilitatea psihica :)), etc. Din cate am inteles va veni la tribunal. Acum ce vreau sa va mai intreb pe dumneavoastra si nu pe avocatul angajat de mine: Sunt sanse sa nu obtin o hotarare judecatoreasca de stabilire a domiciliului minorului? Din cate am inteles asa ii spune deciziei ce-mi va permite sa parasesc teritoriul tarii cu fiul meu. Ce anume ar putea impiedica o decizie judecatoreasca favorabila mie?
Multumesc inca o data de raspunsuri!
Pentru asa ceva am nevoie de avocat?
Si cam cat credeti ca ar putea dura sa obtin o astfel de decizie judecatoreasca?
Buna ziua!
Problema mea sta in felul urmator. Am avut o relatie in urma careia a rezultat un copil, momentan in varsta de 3 ani.
Copilul poarta numele de familie al tatalui, cu care nu am fost casatorita, ci doar am trait in concubinaj aproximativ 2 ani de zile. In urma cu cateva luni acesta a decis sa ne paraseasca, pe mine si copilul. De atunci nu mai stiu nimic de el, nu a mai dat absolut nici un telefon, nici macar de ziua copilului, sau de Sarbatori. Nu se pune problema nici macar pensiei alimentare, deoarece acesta nu are un loc de munca. Tatal copilului nu mai locuieste in acelasi oras cu noi (Bucuresti), acesta mutandu-si domiciliul undeva in Jud. Constanta.
Doresc sa parasesc teritoriul Romaniei, nu in vacanta, ci definitiv. Voi locui impreuna cu mama mea, care este stabilita in strainatate.
Acum intrebarile:
1. Cum as putea proceda sa obtin o procura de parasire a teritoriului, din cate stiu acestea se fac pe un anumit termen de timp.
2. Daca acesta refuza sa semneze un astfel de act, ce anume as putea face, avand in vedere ca imi este foarte greu sa ma intretin singura aici in tara, din partea lui neavand absolut nici un fel de ajutor, si cu siguranta o pensie alimentara nu va salva situatia.
3. De asemenea nu am cum sa dau de el. Probabil si-a schimbat numarul de telefon. Dar sa zicem ca un anumit contact as putea realiza, printr-o vizita la domiciliul acestuia.
Multumesc!
Chiar si in cazul in care tot departamentul unde eram eu incadrata a trecut cu activitatea pe firma cu care s-a facut fuziunea?