Buna ziua!
La inceputul anului 2009, in februarie parca, am intrat in concediu de crestere a copilului, concediu care expira in decembrie 2010 (atunci face copilul meu doi ani).
Din cate stiam eu, societatea unde am lucrat inainte, mai bine de un an, este obligata sa ma primeasca inapoi minim 6 luni dupa terminarea concediului sau si inainte.
Recent am aflat ca firma angajatoare a facut fuziune cu alta. Toti angajatii si-au dat demisia si au fost reangajati pe noua companie. Firma initiala a ramas cu un personal de cativa oameni si o activitate restransa.
Intrebare: Au vre-o obligatie sa ma primesca inapoi? Din cate am inteles o alta mamica a vrut sa se intoarca la munca, si a fost trimisa la plimbare.
Multumesc, si astept un raspuns!
O zi buna!
Conform legii in perioada concediului pentru crestere copil contractul dvs. de munca este suspendat.
In atare situatie angajatorul nu poate dispune masuri privind contractul dvs individual de munca, pe toate perioada in care stati acasa in acest tip de concediu.
La terminarea acestei perioade angajatorul are obligatia sa va reicadreze pe acelasi post, indiferent de modul in care arata schema societatii in acel moment.
In ceea ce priveste termenul de 6 luni mentionat de dvs. pot sa va spun ca OUG 96/2003 prevede aceasta protectie la art.21 " o singura data, cu pâna la 6 luni dupa revenirea salariatei în unitate".
OUG 96/2003 Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a) salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b) salariatei care se află în concediu de risc maternal;
c) salariatei care se află în concediu de maternitate;
d) salariatei care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e) salariatei care se află în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.
(2) Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii
Concediere
Carmen-Ramona
salariata revenita la serviciu din concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani poate fi concediata imp de 6 luni? (conform ... (vezi toată discuția)