avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

salariata revenita la serviciu din concediu pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani poate fi concediata imp de 6 luni? (conform art. 21 OG 96/2003)
Cel mai recent răspuns: Carmen-Ramona , utilizator 11:25, 20 Martie 2012
Nu poate fi concediata pentru necorespundere profesionala, poate fi concediata pentru alte motive.
Art.21 din OUG nr.96/2003 se refera la alt aspect si nicidecum la concedierea pentru necorespundere profesionala ..... textul de lege invocat de dvs este:
Art. 21 (1)Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:
a)salariatei prevăzute la art. 2 lit. c)–e), din motive care au legătură directă cu starea sa;
b)salariatei care se află în concediu de risc maternal;
c)salariatei care se află în concediu de maternitate;
d)salariatei care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 3 ani;
e)salariatei care se află în concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârstă de până la 18 ani.

(2)Interdicţia prevăzută la alin. (1) lit. b) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea salariatei în unitate.

Prin urmare, este vorba despre interdictia concedierii dupa revenirea din concediu de risc maternal ...

Daca salariata a intrat in CCC sub incidenta OUG nr.148/2005, atunci la revenirea din CC angajatorul o poate concedia fara a avea vreo interdictie in acest sens.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Salariata care revine din concediu crestere copil pekka pekka Va rog sa imi raspundeti daca dupa incetarea concediului de cresterea copilului pot reveni la serviciu? # angajatorul are obligatia de a ma reprimi daca pe ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in concediul de crestere a copilului tumonique tumonique sunt personal civil la politia de frontiera, ma aflu in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani pana pe 29.04.2012 si datorita reorganizarii ... (vezi toată discuția)